Onderwater lassen

18/07/2020
|
96
onderwater lassen

We weten allemaal wat het werk van een lasser inhoud. Een lasser maakt gebruik van een las om materialen aan elkaar te smelten en te verbinden. Hiervoor wordt een lasapparaat gebruikt. Uiteraard is dit slechts de basis, want er zijn nog veel meer manieren en technieken waarmee je metaal kan verbinden. Een lasser beschermt zich altijd goed tegen de risico's van het werk. Zo draagt hij een gelaatsmasker en beschermende kledij. Lassen is dus best een spannend beroep!
Maar het kan nog spannender! Er bestaan ook onderwaterlassers. Denk jij dat onderwater lassen onmogelijk is? Niets is minder waar. Lees gauw verder over dit onbekende, maar interessante beroep.

Training en loon

Zou jij onderwater lasser willen worden? Dat kan! De opleiding onderwaterlassen duurt slechts één jaar. Dat klink luxe, maar het is wel een zware cursus. Tevens zijn er een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Ten eerste moet je minimaal 18 jaar zijn. Ten tweede moet je en duikbrevet gericht op het commercieel duiken hebben. Dit is ook een dure cursus en vraagt om een paar maanden fulltime training. Voldoe je aan deze eisen, dan mag je gaan beginnen aan de opleiding. Vervolgens begin je aan het lesjaar, waarin je alle praktijk en theorie tot je neemt. Tot slot sluit je het jaar af met een praktijk stage, waarin je jouw competentie voor het werkveld toont.

Gerelateerd nieuws  Verschillende soorten animatie

Wanneer je na jouw opleiding aan het werk gaat, kun je rekenen op een goed salaris. Met onderwater lassen verdien je al gauw tussen de €20,- en €40,- per uur. Tevens ontvang je als onderwater lasser nog meer premies en dergelijke. De omgeving waar je te werk gaat en de precieze werkzaamheden die je zult uitvoeren, hebben invloed op jouw salaris. Houdt hier dus rekening mee.

Onderwater lassen als ZZP'er?

In de Benelux zijn ongeveer 750 freelance onderwater lassers actief. Wist je dat je als freelance onderwater lasser tot wel €20.000 euro per maand kan verdienen in de juiste werkomgeving?
Uiteraard moet je wel rekening houden met onregelmatige diensten, lange dagen en veel druk. Maar je krijgt er wel wat voor terug!

Meer in deze categorie

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog

Verschillende soorten animatie

|
Industrie

Een SOP zorgt voor uniformisering van werkwijzen

|
Bedrijfsleven, Industrie

Wat is preventief onderhoud?

|
Industrie
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!