Veel dieetschema’s

17/12/2020
|
125
dieetschema’s

Tegenwoordig zijn er honderden soorten dieetschema’s die mensen volgen, soms met resultaat maar deze is vaak niet blijven. Er zijn zo veel soorten dieetschema’s waar je uit kunt kiezen dat er wel een tussen moet zitten die voor jou werkt daarom een paar diëten hieronder uitgelegd.

 

Suikervrij dieet

Het suikerarm dieet vermijdt zoveel mogelijk die toegevoegde suikers. Die bevatten veel calorieën, maar weinig andere voedingsstoffen. Let dus zeker op het etiket van voedingsmiddelen, vermijd ontbijtgranen en zoet beleg in de ochtend, kant en klare maaltijden, zoete dessertjes, frisdrank en andere suikerhoudende dranken. Mensen die een suikerarm dieet gevolgd hebben, vallen af en krijgen meer energie.

dieetschema’s

D.A.S.H dieet

Het Amerikaanse D.A.S.H. dieet ook wel Dietary Approaches to Stop Hypertension genoemd, is een dieet dat als doel heeft de bloeddruk te verlagen en gewicht te verliezen. Wie dit dieet volgt, eet heel weinig zout en veel fruit, vis, mager vlees, granen en noten. Het dieet heeft de steun van verschillende gezondheidsorganisaties omdat het makkelijk vol te houden is, je er een lagere bloeddruk van krijgt en het de slechte cholesterol verlaagt.

 

Eet de helft dieet

Neem de portie die je normaal eet, halveer die en je krijgt zoals de naam het al doet vermoeden het ‘eet de helft dieet’. Belangrijk is dat je je maaltijd rustig opeet en je niet in de verleiding komt om tussendoor nog iets te eten. De eerste dagen zal je een hongergevoel moeten onderdrukken en is volhouden de boodschap. Wanneer dit in het begin een te grote stap is kun je er ook voor kiezen om iets meer op te schappen, maar minder dan normaal natuurlijk.

Gerelateerd nieuws  Wat weet jij van suiker?

 

Paleodieet

Het paleodieet is hip. Kort samengevat mag je enkel voeding eten die je zelf had kunnen jagen, dit klinkt natuurlijk een beetje raar. In andere woorden, eet alleen maar vlees van dieren die zich door grassen voeden, vis, gevogelte, fruit, groenten en noten. Wat mag je niet eten? Bewerkte producten, granen, soja-producten, groenten uit de nachtschadefamilie zoals aardappelen, paprika, tomaat en aubergine, zout en zuivel. Een minpunt aan het paleodieet is dat er geen vaste regels zijn over de hoeveelheid calorieën die je mag innemen. Wanneer je wilt afvallen, moet je dus zelf nog calorieën tellen.

Meer in deze categorie

Hoe combineer ik vis met wijn?  

|
Eten

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!