Last van muizen? Dit kun je doen!

20/07/2022
|
49
ongedierte bestrijden

Muizen kunnen het hele jaar door jouw woning ontdekken, maar vooral in de winter kun je ze vaak tegenkomen. Als de dagen korter worden en de temperatuur daalt zullen de muizen een warme schuilplaats zoeken, namelijk jouw huis. Het kan verleidelijk zijn om de kleine tekenen van aanwezigheid te negeren, maar helaas zullen de muizen niet vanzelf weggaan en heel snel vermeerderen.

Ongedierte bestrijden is noodzakelijk

Muizen zijn een zeer gevaarlijke plaag en het bestrijden van dit ongedierte zou absoluut een prioriteit moeten zijn. Ze kauwen door isolatiemateriaal, stroom kabel, leidingen en muren. Dit kan onder andere waterschade aanbrengen en de kans op brand aanzienlijk vergroten. Daarnaast kunnen muizen ook nog eens meer dan 35 ziektes verspreiden. Deze ziektes kunnen overgedragen worden door contact met hun uitwerpselen, speeksel of urine. Kleine druppeltjes kunnen ook in de lucht komen bij het vegen of stofzuigen.

Hoe snel groeit een muizenplaag?

Wanneer muizen de leeftijd van 4 tot 6 weken bereiken, zijn ze geslachtsrijp. Na drie weken heeft één muis 5 tot 6 baby’s gebaard. Een vrouwtjes muis kan tussen de vijf en tien nesten per jaar baren. Na de bevalling kan ze onmiddellijk weer baren. Dit betekent dat muizen binnen 25 dagen na het eerste nest al het tweede kunnen baren. En de baby muizen? Die zijn in de tussentijd ook al bijna geslachtsrijp!

Gerelateerd nieuws  Corona zorgt voor het opnieuw ontdekken van je woning en tuin

Als de muizen al een tijd aanwezig zijn tussen de muren van je woning, dan kun je het beste professionele ongedierte bestrijding inschakelen. Dit kun je doen door ongedierte bestrijden op te zoeken.

ongedierte bestrijden

Wat kun je zelf doen?

Het kan ook zijn dat je net de eerste tekenen hebt ervaren of wilt voorkomen dat ze komen. In deze gevallen kun je baat hebben bij muizenvallen of muizen gif. Muizen eten muizengif en zullen uitdrogen, dit voorkomt nare geurtjes. Let er wel op dat geen kinderen of andere dieren in contact kunnen komen met het gif.

Er zijn verschillende soorten muizenvallen, elektrische, diervriendelijke en uiteraard de ouderwetse. De ouderwetse muizenval werkt goed, maar laat wel een rommeltje achter. De diervriendelijke zijn misschien niet effectief genoeg, de muizen kunnen namelijk terug komen.

 

 

Meer in deze categorie

Raftwood vloeren: een milieuvriendelijke optie

|
Wonen

Wat zijn de tuintrends van 2024?

|
Wonen

Waarom goede raambekleding niet te onderschatten is

|
Wonen

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!