Waarom het nu nog steeds interessant is om zonnepanelen te kopen in Amsterdam

13/07/2022
|
74
amsterdam zonnepanelen

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen klagen dat zonnepanelen in Amsterdam en de rest van Nederland de prijs niet meer waard zijn. De hoeveelheid energie die kan worden opgewekt met een paneel zou veel te laag zijn. Daarnaast is de aanschafprijs van zonnepanelen niet voor iedereen te betalen. Toch blijkt het tegendeel waar te zijn. Zo zijn zonnepanelen nog steeds erg interessant voor iedereen en zeker voor mensen die een mooi groot dak hebben.

Salderingsregeling zonnepanelen in Amsterdam

Het afschaffen van de salderingsregeling voor zonnepanelen in Amsterdam en de rest van Nederland zorgt ervoor dat mensen geen geld meer kunnen verdienen met zonnepanelen. De terugleververgoeding zorgde ervoor dat mensen veel sneller een investering in zonnepanelen konden terugverdienen. Echter, per 2023 komt deze vergoeding aanbanden te liggen en wordt het minder lucratief om stroom terug te leveren aan het net. Maar omdat de prijs van elektriciteit de laatste maanden sterk is gestegen zijn zonnepanelen in Amsterdam en de rest van Nederland juist heel interessant. Zo bespaar je nu zoveel geld dat het geld dat je kon verdienen met het terug leveren van stroom via de salderingsregeling teniet wordt gedaan. Daarnaast is het zo dat de prijs van zonnepanelen de laatste jaren flink is gezakt doordat er steeds meer aanbieders bij zijn gekomen. Het gevolg hiervan is dat de investering lager is en dus de terugverdientijd korter.

Gerelateerd nieuws  Weet jij wat je moet doen met verschillende soorten afval?

Elektriciteitsnet voor zonnepanelen in Amsterdam nog niet vol

Een ander probleem dat speelt rondom zonnepanelen is het feit dat het elektriciteitsnet op sommige plekken vol is. Zo kunnen er in Brabant en in Limburg geen zonneweides meer worden aangesloten omdat het stroomnet op die plekken vol is. In Amsterdam is dit geen enkel probleem. Zonnepanelen in Amsterdam kunnen nog gewoon worden aangesloten op het net. Daarnaast juicht de gemeente Amsterdam de aanleg van zonnepanelen toe. De stad wil namelijk net als veel andere grote steden zo veel mogelijk groene stroom gebruiken. Dit is namelijk beter voor het milieu en het beeld van de stad.

Meer in deze categorie

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog

Deze tools moet je zeker in huis hebben als beginnende klusser!

|
Verbouwing

Tips voor het verbouwen van je huis

|
Verbouwing

Nieuwe woning?

|
Verbouwing
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!