Wil je meer vlinders in je tuin? Doe dit

21/07/2022
|
129
vlinders in je tuin

Terwijl de een het liefst geen insect in de buurt wil, kunnen andere mensen juist genieten van alle levendigheid in de tuin. Wil je juist meer insecten, behalve natuurlijk eikenprocessierupsen, in je tuin? Dan kun je een paar dingen doen om ze naar je tuin te lokken. In de warmere maanden is het vooral tijd voor vlinders. Pas je de volgende dingen toe? Dan komen ze ook naar jouw tuin.

Vlinders spelen verstoppertje

Allereerst willen we even vooropstellen dat de kans dat je overdag kunt genieten van een echte vlindertuin best klein is. De meeste vlinders zijn vooral nachtdieren en dus het ’s nachts actief. Je hebt dus grotere kans om vlinders te spotten wanneer je in de avond in je tuin zit.

Kies de juiste planten uit

Ga op zoek naar planten en bloemen waar vlinders op af komen. Vaak zijn dat bloemen waar ze nectar of stuifmeel uit kunnen halen. Een bloem waar vlinders vooral dol op zijn, is lavendel.

Zorg ook dat rupsen in je tuin blijven

Om er voor te zorgen dat er insecten en vlinders op je tuin afkomen, is het belangrijk dat ze in je tuin kunnen eten. In dat geval moet je niet alleen letten op wat vlinders eten, maar ook op dingen die rupsen lekker vinden. Rupsen van de atalanta vlinder en de dagpauwoog vinden vooral brandnetel heel erg lekker. Vind je rupsen in je tuin, controleer dan vooral even of het geen eikenprocessierupsen zijn.

Gerelateerd nieuws  Het gevaar van oververhitting

vlinders

Leg wat fruit neer

Sommige vlinders eten niet alleen nectar, maar houden ook wel van een stukje rottend fruit. Vooral de dagpauwogen en de atalanta lusten daar wel wat van. Heb je een keertje teveel fruit ingeslagen en begint het al te rotten in dit warme weer, leg dit dan buiten neer voor de vlinders.

Maai een keertje het gras niet

Zoals we al zeiden, zijn vlinders dol op bloemen. Wanneer er dus bloemen en andere planten op je gazon groeien omdat je nog niet hebt gemaaid, wordt de kans groter dat de vlinders naar je tuin komen. Vlinders kunnen niks met gras alleen, dus je mag de maaier best een keer in het schuurtje laten staan.

Meer in deze categorie

Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

|
Wonen

Zo verzorg je een herfst chrysant

|
Lifestyle, Wonen

Raftwood vloeren: een milieuvriendelijke optie

|
Wonen

Wat zijn de tuintrends van 2024?

|
Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!