Gezond afvallen

26/02/2021
|
114
bananenbrood met havermout

Afvallen is niet voor iedereen even makkelijk. De een heeft er meer moeite mee dan de ander. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals lichaamsbouw of genen. Toch lukt het veel mensen simpelweg niet omdat er een gebrek aan motivatie en doorzettingsvermogen is. Veel mensen gaan uiteindelijk een dieet proberen. Dit werkt ook alleen maar als je het strikt opvolgt, genoeg beweegt en het dieetschema afmaakt.

Afvallen gaat eigenlijk maar over één ding. Verbruik meer calorieën op een dag dan dat je binnen krijgt en je zult afvallen. Natuurlijk heeft een gezonde levensstijl ook invloed op het proces van afvallen. Er zit echter wel een kanttekening bij deze methode. Als je minder gaat eten, dan kunnen er twee dingen gebeuren. Je lichaam zal vooral in het begin in een spaarstand gaan waardoor je minder energie verbruikt. Het effect van minder calorieën eten is dan minimaal. Ook kan je lichaam spiermassa af gaan breken om energie op te wekken. In ruststand zal je lichaam dan ook minder energie gaan verbruiken.

Beweging en voeding

Om te voorkomen dat je teveel spiermassa verliest, is het belangrijk om te blijven sporten. Dit in combinatie met een maximaal aantal calorieën per dag. Voor vrouwen is 2000 kcal per dag genoeg en voor mannen 2500 kcal. Zo krijg je toch nog je dagelijks benodigde energie binnen. Tijdens het sporten zul je dan weer vet en energie verbranden. Plus je traint je spiermassa ook nog eens.

Gerelateerd nieuws  Een wondermiddel tegen het Coronavirus?

Let er ook op wat je eet. Gezonde voeding is altijd beter dan vettig eten. Eet vooral genoeg groente en fruit én drink minimaal 2 liter water per dag. Gezonde voeding geeft je ook sneller een vol gevoel. Bij fastfood bijvoorbeeld heb je een uur na het eten alweer honger.

Een gezond en lekker gerecht dat ideaal is om af te vallen is bananenbrood met havermout. Havermout is super gezond en van nature glutenvrij. Het zit boordevol vezels en eiwitten. Bananenbrood daarentegen kun je makkelijk zelf maken. Het is makkelijk, snel en gezond om te maken. Zo creëer je toch nog een lekkere maaltijd voor jezelf tijdens het afvallen.

bananenbrood met havermout

Meer in deze categorie

Hoe combineer ik vis met wijn?  

|
Eten

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!