Excel voor beginners

12/09/2021
|
49
hulp excel

Iedereen heeft wel eens van Excel gehoord of er iets mee gedaan. Maar wat kan je er nu precies mee en waarvoor gebruik je het?

Excel is een bekend programma uit het Microsoft Office-pakket. Het wordt vooral gebruikt om cijfers te verwerken, tabellen te maken, berekeningen te maken of grafieken te maken. Denk bijvoorbeeld aan een huishoudboekje of een adressenbestand. Excel heeft ontzettend veel handige functies die je net even moet weten. Wanneer je je hierin verdiept, kan het echt in je voordeel werken. Je kan bijvoorbeeld tijd besparen of je werk makkelijker maken.

Opbouw van het programma

Wanneer je Excel opstart, opent het programma met een leeg vel met vele vakjes. Een vakje heet een cel, en de cellen zijn weer opgedeeld in rijen en kolommen. De rijen zijn van boven naar beneden genummerd, de kolommen zijn van links naar rechts ingedeeld in letters. Zo heeft elke cel een eigen 'naam', bijvoorbeeld F6. Je kan ook meerdere vellen in 1 document hebben, dit heet een werkmap. Om het overzichtelijk te maken kan je elk vel een eigen naam geven,

Gerelateerd nieuws  Waardevolle inzichten met dashboarding

Werken met Excel

In elke cel kunnen gegevens ingevoerd worden, in letters of cijfers. Met de cijfers kan je het programma vervolgens laten rekenen. Hiervoor gebruik je formules. Om het makkelijk te maken, zijn er een aantal veel voorkomende formules voorgeprogrammeerd. Deze heten Functies. Een van de simpelste functies is de som. Deze telt de getallen in 2 cijfers bij elkaar op. Wanneer je later een van deze cijfers aanpast, wordt de uitkomst van de formule meteen aangepast. Perfect wanneer je bijvoorbeeld je inkomsten en uitgaven op een rijtje wilt zetten.

Hulp bij Excel

Wil je precies weten hoe je dit voor elkaar krijgt en weten wat het programma nog meer kan? Schakel dan hulp in bij Excel. Op eigen houtje Excel ontdekken is niet gemakkelijk, en kan tot frustratie leiden. Hulp bij Excel is daarom zeker aan te raden.

hulp excel

 

Meer in deze categorie

De meeste ICT vacatures

|
Computers

Waardevolle inzichten met dashboarding

|
Computers, Diensten

Efficiënt werken met Excel

|
Computers

Nieuwste besturingssysteem

|
Computers
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!