De meeste ICT vacatures

05/01/2022
|
138
ict vacatures

Over het algemeen is de kans op het vinden van een baan in de ICT nog steeds erg groot. Maar welke ICT banen hebben nou de meeste vacatures? De meeste ICT vacatures hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Software ontwikkelaar

Een software ontwikkelaar of developer bouwt en ontwikkeld software waarop apparaten, machines, programma’s en websites draaien. Daarnaast houdt een software developer zich ook bezig met het aanpassen van bestaand software. Het werk bestaat uit het analyseren van de behoeften van de gebruikers en het ontwikkelen van software oplossingen. Veel software developers hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde ‘taal’, zij zijn dan bijvoorbeeld .NET developer, Java developer, PHP developer etc.

Front-end developer

Een front-end developer zorgt ervoor dat alle applicaties, programma’s en software gebruiksvriendelijk zijn. Zij werken met alle gangbare browsers, besturingssystemen en resoluties. Zij kijken of het design aantrekkelijk is en werken dus niet alleen aan de technische aspecten. Een front-end developer specialiseert zich, net als een software developer meestal aan een bepaalde ‘taal’.

ict vacatures

Systeem beheerder

Een systeem beheerder monitort het IT-systeem en geeft advies over de realisering van nieuwe soft- of hardware. Een systeem beheerder is ook verantwoordelijk voor de overdracht naar de Cloud en voert de veranderingen aan het systeem uit. De taken van een systeem beheerder lopen erg uit een en zijn erg afhankelijk van het bedrijf waar deze bij werkt.

Gerelateerd nieuws  Efficiënt werken met Excel

Embedded software engineer

Een embedded software engineer is verantwoordelijk voor het specificeren, ontwerpen en implementeren van de software. Een embedded software engineer kan naast het ontwikkelen van software ook betrokken bij het testen van de software.

Functioneel beheerder

Een functioneel beheerder is vaak de duizendpoot tussen de gebruikers van informatiesystemen en de ICT afdeling van een organisatie of de software leverancier. Binnen een bedrijf bevinden zich vaak diverse informatiesystemen. De functioneel beheerder is verantwoordelijk voor het optimaal functioneren en de continuïteit van een of meer van de informatiesystemen.

Applicatie beheerder

Een applicatie beheerder houdt zich bezig met het beheren van diverse applicaties, het verhelpen van problemen of het implementeren van specifieke wensen van gebruikers.

Meer in deze categorie

Waardevolle inzichten met dashboarding

|
Computers, Diensten

Efficiënt werken met Excel

|
Computers

Excel voor beginners

|
Computers

Nieuwste besturingssysteem

|
Computers
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!