Efficiënt werken met Excel

20/09/2021
|
50
excl training

In veel bedrijven wordt met Excel gewerkt, bijvoorbeeld voor planningen of begrotingen. Het is het meest gebruikte spreadsheetprogramma en dat is niet zonder reden. Het zit opgenomen in het Microsoft Office-pakket en is laagdrempelig en goedkoop. Veel bedrijven maken gebruik van het Microsoft Office-pakket, dus is het voor veel medewerkers beschikbaar. Bovendien hebben veel mensen wel wat ervaring met Excel en heeft iedereen er dus wel enige kennis van. Er bestaat echter een grote kans dat er binnen bedrijven veel efficiënter gewerkt kan worden met Excel. Met meer kennis haal je veel voordeel uit dit spreadsheetprogramma.

Taken automatiseren

Naast het maken van lijsten en berekeningen, kunnen veel taken en processen met Excel geautomatiseerd worden. Hierdoor hoef je niet meer elke dag dezelfde handelingen uit te voeren. Dit bespaart tijd en dus ook geld. De handeling kan worden opgenomen en vervolgens kan iedereen deze handeling automatisch laten uitvoeren op een werkmap. Naast dat dit veel tijd bespaart, is het ook voor de medewerkers fijn dat zij op deze manier efficiënter kunnen werken. Deze tijd kan namelijk weer aan andere zaken besteed worden.

Gerelateerd nieuws  Waardevolle inzichten met dashboarding

Gevaren van te weinig kennis

Schrik niet, maar werken met Excel is niet helemaal zonder risico's. Wanneer je medewerkers onvoldoende kennis hebben, kunnen er fouten in bestanden sluipen waardoor sommige functies niet meer goed werken. In ernstige gevallen kunnen zelfs datalekken ontstaan. Heb je een echte Excel-goeroe in dienst die alles met betrekking tot Excel regelt? Superhandig, maar als diegene het bedrijf verlaat verdwijnt ook deze kennis.

Excel training

Het is dus erg belangrijk dat er meerdere medewerkers getraind zijn in Excel. Met een Excel training voor bedrijven kan een op maat gemaakt programma worden opgezet waardoor iedereen Excel optimaal kan gebruiken. Na zo'n training bezit iedereen up-to-date kennis en kan er worden samengewerkt om de voordelen van Excel optimaal te benutten. Niet alleen helpt dit om fouten in bestanden te voorkomen, maar ook om tot nog betere oplossingen te komen. Dit verhoogt de efficiëntie maar zeker ook het werkplezier.

excel training

Meer in deze categorie

De meeste ICT vacatures

|
Computers

Waardevolle inzichten met dashboarding

|
Computers, Diensten

Excel voor beginners

|
Computers

Nieuwste besturingssysteem

|
Computers
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!