Een gevaarlijke cocktail

27/04/2021
|
79
participatie

Door de coronapandemie zien we dat de politiek en het volk verder uit elkaar zijn komen te liggen. Dit komt omdat mensen zoals Mark Rutte en Hugo de Jonge elke keer het volk hebben toegesproken en de regels bepaald hebben. Rutte spraak hier af en toe met een wijzende vinger naar het volk. Dit is een vorm van macht. Rutte bepaalde wat er in Nederland gebeurd. Jij als burger hebt hier niet veel tegen aan te brengen. Toch zijn er mensen die de mening van bepaalde dingen niet delen. Het is dan belangrijk voor de politiek om ook deze mensen mee te krijgen voor hun beleid. Dit kun je bijvoorbeeld doen door met deze mensen in gesprek te gaan. Daarnaast kun je luisteren naar deze mensen vanuit de dingen die voorbij komen in kranten en de media.

Veel meer demonstraties

Een ander punt is dat mensen die het ergens niet mee eens zijn gaan demonstreren. Dit hebben we laatste tijd veel gezien. In veel grote steden zijn er diverse demonstraties geweest. De politie moest af en toe hard optreden om orde te houden in de situaties zoals die er soms waren. Dit machtsvertoon zorgde ervoor dat de band tussen de politie en het volk ook verslechterde. Zowel de band tussen de politiek en de politie is dus door de coronapandemie verslechterd. Dit is een gevaarlijke combinatie. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen niet meer luisteren en alleen doen wat zij zelf willen. Daarnaast is ook nog de opkomst van socialmedia die ervoor zorgt dat deze mensen zich gaan groeperen en tegen anderen gaan keren. Dit levert uiteindelijk een explosieve cocktail op. Het is van landsbelang dat de alcohol uit de cocktail wordt gehaald om zo een explosie te voorkomen.

Gerelateerd nieuws  Het wondermiddel voor je haren

Een mogelijke oplossing

Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om burgers meer te laten participeren binnen de huidige politiek. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van referenda. Daarnaast is het ook belangrijk om iedereen te horen. Ook de mensen die tegen zijn. Door deze groep te negeren wordt deze groep alleen maar groter. Overigens ontstaan de ideeën van deze groep uit een bepaalde onvrede. Voor de politiek de taak om te onderzoeken waar deze onvrede vandaan komt. Daarbij moet de participatie van de burgers worden verbeterd. Dit zou dus kunnen aan de hand van referenda. Alleen zo voorkomt men een explosie van de cocktail.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!