Een afvalcontainer huren
Afvalcontainers kunnen gehuurd worden door zowel particulieren als professionals. Professionals gebruiken deze containers bijvoorbeeld voor het puinafval op een bouwterrein weg te gooien of bij een hovenier om het tuinafval op te ruimen. Particulieren doen vaker een container huren wanneer ze hun huis gaan verbouwen. Maar wat zijn nu de mogelijkheden met de betrekking op het huren van een container? Zaken zoals de afmetingen, prijzen, verplichtingen en welk soort afval in een container mag, zijn van belang om te weten. Daarom zullen we hieronder een beknopte beschrijving geven over wat te doen bij een container huren.
Informatie over containers huren
De meest gebruikte afvalcontainer maten zijn drie, zes en tien kubieke meter groot. Zelfs de grootste versie past makkelijk op 1 parkeerplaats. Dat betekent dat een afvalcontainer makkelijk bij jou in de straat of voor jouw deur geplaats kan worden. Er kunnen wel een aantal regels aan verbonden zijn, zowel vanuit het containerverhuurbedrijf als van de gemeente. In steden kan een vergunning nodig zijn, voordat je een container mag plaatsen. Dit om ervoor te zorgen dat de grootte van de container geen belemmering oplevert voor andere inwoners en werklieden. Daarnaast verschilt het per verhuurbedrijf of je aanwezig moet zijn bij de levering van de container. Als je de container op een specifieke plek wilt hebben staan, dan is het verstandig om aanwezig te zijn. Ook mag je bij de meeste verhuurbedrijven de container een paar centimeter boven de rand vullen, maar er mag niks aan de zijkanten uitsteken. Als je klaar bent met het huren van de container, dan komt het verhuurbedrijf de volle container ophalen.
Verder mag je niet alles zomaar in een afvalcontainer gooien. Gevaarlijk afval zoals klein chemisch afval mag nooit en te nimmer in de container worden gegooid. Denk hierbij aan spuitbussen, kitspuiten en verf. Mocht dit zich mengen met ander afval, dan is dat slecht voor het milieu tijdens de verwerking. Ook asbesthoudend materiaal, accu’s en irriterende/bijtende stoffen zijn verboden om weg te gooien. Ten slotte mag je niet meer dan 5% zand of grond in de afvalcontainer laden.