De populaire pubquiz

06/02/2021
|
61
pubquiz maken

Wellicht heb je zelf wel eens deelgenomen aan een pubquiz of er misschien al eens van gehoord? Het is vergelijkbaar met het oude bordspel Trivial Pursuit of de huidige app Trivia Crack. Maar waar komt die pubquiz nou eigenlijk vandaan? Waarom zijn we er zo’n fan van? En hoe maak je een goeie pubquiz zelf?

De oorsprong van de pubquiz

Zoals de naam al doet vermoeden, werd de originele pubquiz of barquiz oorspronkelijk gehouden in bars, clubs of pubs. De pubquiz moet niet worden verward met de popquiz, omdat alle vragen met muziek te maken hebben. Ongeveer één keer per week of één keer per maand komt een enthousiaste kandidatenclub bij elkaar. Het wordt meestal luidkeels aangekondigd via posters, flyers, websites en later op sociale media. Kandidaten kunnen zelf een team vormen en met het team vragen beantwoorden. Het standaardformaat omvat 6 vraagrondes, 1 muziekronde en 1 fotoronde. Op één avond werden 80 vragen gesteld in 8 verschillende categorieën. Natuurlijk zijn er prijzen. Dit omvat meestal iets interessants of het annuleren van de rekening.

Gerelateerd nieuws  Ontspannen met muziek

Wanneer quizzen worden gesponsord, kunnen er soms extra vragen worden gesteld, waardoor ze sponsormateriaal, drankjes of andere prijzen kunnen vergeven. Pubquizen zijn meestal samengesteld uit muziek van bands of zangers die optreden tijdens pauzes. Horeca en deelnemers lijken beide enthousiast om er op uit te gaan en een spelletjesavonden te houden!

pubquiz maken

Zelf een pubquiz maken

Je kunt natuurlijk ook zelf een pubquiz maken. Deze kun je fysiek of online houden in je eigen woonkamer. Een pubquiz maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een goede voorbereiding is hierin het halve werk en met de juiste vragen moet het zeker lukken. Zorg vooral dat je een enthousiaste quizmaster hebt die iedereen in het spel kan meenemen.

Mocht je zelf niet zo creatief zijn maar wel graag een pubquiz willen houden dan zijn er ook online sites die pubquiz vragen gratis vergeven.

Meer in deze categorie

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!