Wat is het mooiste eiland van de Canarische Eilanden?

05/01/2024
|
307
mooiste canarische eiland

Het mooiste eiland van de Canarische eilanden is persoonlijk voor iedereen. Wanneer je het liefst op zon, zee en strandvakanties gaat, zullen de eilanden Gran Canaria en Fuerteventura je meer aanspreken. Liever een actieve vakantie? Dan zoek je misschien de eilanden op met de meeste hoogtemeters. Om erachter te komen welk eiland jij het mooiste vindt, zetten we alle facetten van de eilanden op een rijtje.

De verschillende eilanden

Om te beginnen is het handig om te weten welke eilanden tot de Canarische Eilanden behoren. Er wordt altijd gezegd dat de Canarisch Eilanden uit 7 eilanden bestaan, maar dit is niet helemaal waar. In 2018 zijn er enkele kleine eilandjes, zoals La Graciosa, erkend als eiland van de Canarische Eilanden. Echter, deze eilanden trekken beduidend minder bezoekers en worden daarom niet altijd meegeteld wanneer we het over de Canarische Eilanden hebben.

Het grootste en misschien wel meest bekende eiland is Tenerife. Dit eiland staat bekend om de Teidevulkaan, het hoogste punt van Spanje. Fuerteventura staat bekend om de prachtige lange stranden én ligt het dichtste bij Afrika. Gran Canaria heeft verschillende landschappen, van de groene bossen en valleien in het noorden tot het woestijnachtige zuiden. Ook op La Palma vind je de mooie groene landschappen en heldere sterrenhemels, mooie avonden zijn hier gegarandeerd. Wanneer je geïnteresseerd bent in vulkanische landschappen, moet je zeker een bezoekje brengen aan Lanzarote. Het Timanfaya Nationaal Park is een van de hoogtepunten van dit eiland, ontstaan uit massieve vulkaanuitbarstingen in de 18e eeuw. Het verschil tussen de Canarische Eilanden kan heel groot zijn, ieder eiland heeft weer iets moois. Welke het mooiste is, ligt aan je eigen voorkeuren en is waarschijnlijk voor iedereen verschillend.

Gerelateerd nieuws  Moordspel tijdens kerst

Zon, zee en strandvakantie

Onderaan de streep zijn alle Canarische Eilanden geschikt voor een zon, zee en strand vakantie. De prachtige ligging in de Atlantische Oceaan zorgt voor een warm en zonnig klimaat het hele jaar door. Toch zijn er een aantal eilanden die er net wat meer uitspringen wanneer het gaat om de ultieme zonvakantie.

Gran Canaria en Tenerife zijn meer ontwikkeld voor toeristen en bieden veel verschillende mogelijkheden, activiteiten en voorzieningen. De beroemde stranden zoals Playa del Inglès op Gran Canaria en Playa de las Américas op Tenerife bieden een levendige strandcultuur en veel toeristische voorzieningen. Fuerteventura is ideaal voor de vakantieganger die op zoek is naar wat meer natuur en rust. Ook liefhebbers van surfen en kitesurfen kunnen op Fuerteventura terecht, rondom Corralejo en Jandía zijn veel lange, witte zandstranden te vinden.

Wandelvakantie

Bij het plannen van een wandelvakantie moet je rekening houden met de moeilijkheidsgraad van de wandelingen. Tenerife biedt verschillende wandeltochten met een brede variatie aan hoogtemeters. Het plannen en uitzoeken van de wandelroutes voordat je op vakantie gaat, wordt aangeraden. Hiervoor kun je sites gebruiken zoals https://canary-hiking.com/wandelen-tenerife/.

Eilanden als Fuerteventura en Lanzarote bieden vaak makkelijkere trektochten. Deze eilanden zijn vlakker waardoor er geen grote hoogteverschillen overbrugt moeten worden om een bestemming te bereiken. Daarnaast zijn eilanden als La Gomera en La Palma geliefd bij de fanatieke natuurwandelaars. Hier worden de wandelroutes goed aangegeven en is er genoeg vegetatie om van te genieten.

Meer in deze categorie

5 Hobby’s om mee tot rust te komen

|
Ontspanning

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning

Sextoys voor mannen wat zijn de opties?

|
Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!