Wonen in het Heuvelland

18/03/2020
|
69
Makelaars Heuvelland

Veel mensen dromen ervan, wonen in het heuvelland. Het is een gewilde plek om te wonen door de natuur, het uitzicht op de heuvels en de rust. Er zijn veel soorten huizen te koop in het Heuvelland. Van een klein vakwerk huisje tot een groot modern huis. Meestal woon je in een dorp in het Heuvelland, dit is gezellig en iedereen kent elkaar. Naast mooie huizen staan er bijvoorbeeld ook kastelen te koop. Dit zijn meestal monument gebouwen en worden goed onderhouden.

Makelaars Heuvelland

Voordelen aan het wonen in het Heuvelland

Het adembenemende landschap, stel je voor: je loopt je huis uit en binnen 5 minuten sta je midden tussen de heuvels. Overal waar je kijkt is het groen. Het lijkt wel of je in Frankrijk of Italië bent. De aanblik van dit adembenemende landschap overdondert je. In ieder seizoen, wat zeg ik, iedere dag, is het uitzicht anders. Mijn favoriete gebied? Dat is er meer dan één! Het groene Geuldal, de heuvels bij Eys, waar het net Toscane is, maar ook de Brunssummerheide en de natuurgebieden langs de Maas. Allemaal anders, allemaal typisch Limburgs. Je bent zo in Duitsland en België, de Nederlanders zeggen altijd dat Maastricht zo ver weg is, dat het wel buitenland lijkt. Maar weet je? Dat vinden wij hier helemaal niet erg. Want hier sta je binnen een halfuur in België of Duitsland. Heerlijk shoppen en eten in Aken, wandelen in de prachtige natuurgebieden in Belgisch Limburg, het ligt allemaal binnen handbereik! De invloeden van onze buurlanden zijn in de regio goed voelbaar, waardoor het altijd een beetje als vakantie voelt.

Gerelateerd nieuws  Ga je een huis kopen? Hier moet je op letten!

Rust in jezelf

Het tempo ligt wat lager, de mentaliteit is ook lekker relaxed, het tempo van leven ligt voor mijn gevoel wat lager dan in het westen. En ook vind ik het leven hier minder anoniem. Buren houden een oogje in het zeil, in het dorp of de buurt groet je elkaar en mensen maken spontaan een praatje met je. Het is wel handig om wat basiskennis van het dialect te hebben, dat kletst net wat lekkerder!

Meer in deze categorie

Ga je een huis kopen? Hier moet je op letten!

|
Makelaardij

Kan ik een huis kopen zonder geld?

|
Financieel, Makelaardij

Je huis verkopen in Heerlen

|
Makelaardij, Wonen

Belangrijke aandachtspunten voor het kopen van een huis

|
Makelaardij, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!