Ga je een huis kopen? Hier moet je op letten!

26/07/2022
|
134

[et_pb_section fb_built="1" admin_label="section" _builder_version="3.22"][et_pb_row admin_label="row" _builder_version="3.25" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="3.25" custom_padding="|||" custom_padding__hover="|||"][et_pb_text admin_label="Text" _builder_version="3.27.4" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat" hover_enabled="0"]Een huis kopen is niet niks, het is meestal de grootste aankoop van je leven. Iedereen weet dan ook dat er heel wat bij komt kijken. Buiten alles wat je moet regelen voor de hypotheek moet je natuurlijk ook huizen bezichtigen. Waar moet je allemaal op letten? Dit zijn dingen waar Sittard makelaar je bij kan helpen. Op welke punten moet je letten volgens Sittard makelaar?

Onderzoek de buurt

Het is natuurlijk belangrijk dat het huis aan je wensen voldoet, maar vergeet niet om ook de buurt te inspecteren. Bekijk via google maps met satelliet beelden waar alles is, zodat je weet hoe ver het naar de supermarkt is, naar het honden uitlaat gebied of naar de school.

Bekijk ook of er overlast is in de buurt of veel inbraken en praat eventueel nog even met mensen uit de buurt of je toekomstige buren.

Woon je in de buurt van water? Controleer dan ook of er wateroverlast is geweest, iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt.

 

Controleer het energielabel

De energiekosten zijn hoger dan ooit, daarom is het belangrijk om op z’n minst het energielabel van de woning te weten. Als je echt interesse hebt kun je vragen naar het energielabel attest waarin alle verbeterpunten staan. Dit kan doorslaggevend zijn als je twijfelt tussen twee woningen. Hoe meer verduurzaming er al heeft plaats gevonden, hoe lager de energierekening en hoe minder je zelf hoeft te investeren.

Gerelateerd nieuws  Kan ik een huis kopen zonder geld?

Doe geen oogklep aankoop

De woningmarkt is overspannen, maar dit betekent niet dat je een oogklep aankoop moet doen. Een oogklep aankoop is een aankoop wat niet goed overwogen is. Het kan zijn dat je een huis heel mooi vind, maar het slechte dak of de duidelijke scheuren in de muren negeert, dit kunnen we dan een oogklep aankoop noemen want dit zal je in de toekomst veel geld gaan kosten.

Stap niet te ver van je wensen. Heb je bepaalde dingen die je echt zou willen? Zoals in een rustige straat wonen of een tuintje hebben? Stap dan niet te ver van je wensen omdat je al een tijd aan het zoeken bent. Je kunt beter een tijdje langer zoeken tot je jouw droomhuis vind, dan dat je na een paar jaar weer opnieuw gaat zoeken, omdat je liever ergens anders woont.[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Meer in deze categorie

Kan ik een huis kopen zonder geld?

|
Financieel, Makelaardij

Je huis verkopen in Heerlen

|
Makelaardij, Wonen

Wonen in het Heuvelland

|
Makelaardij

Belangrijke aandachtspunten voor het kopen van een huis

|
Makelaardij, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!