Wat zijn de tuintrends van 2024?

16/10/2023
|
129
tuin

Het nieuwe jaar gaat bijna beginnen wat betekent dat het bijna weer tijd is om onze tuinen te gaan transformeren en te laten bloeien in lijn met de opkomende trends. 2024 zal in teken staan van duurzaamheid, minimalisme en het creëren van een groene tuin. Veel mensen laten hun tuin toch achter lopen, maar daar willen wij verandering in brengen, want je moet altijd blijven investeren in je tuin. In deze blog gaan we dieper in op onze verwachtingen voor tuintrends in 2024.

Natuurlijke en inheemse planten

In 2024 zullen de inheemse planten een behoorlijke opkomst gaan maken. Het gebruik van deze planten in je tuin heeft niet alleen ecologische voordelen, maar zorgt ook voor een naadloze overgang tussen je tuin en de omgeving eromheen. Zo zal er gekeken gaan worden welke bloemen, struiken en planten bij je omgeving passen zodat ze mooi aansluiten bij jou tuin.

Eetbare tuinen

Het verbouwen van je eigen voedsel wordt steeds populairder. Of je nu beschikt over een grote tuin of een klein balkon. De mogelijkheden zijn eindeloos om eetbare planten te laten groeien. Zo kan je overwegen om een moestuin aan te leggen, maar als daar geen plaats voor is kan je ook nog kruiden laten groeien of zelfs een fruitboompje.

Duurzaam tuinieren

In de afgelopen jaren is duurzaamheid heel prominent geworden bij iedereen. Steeds meer mensen zijn bezig met sparen en maken daar ook bewuste keuzes voor. Zo zijn veel mensen begonnen met het laten installeren van regenwateropvangsystemen en zonnepanelen voor tuinverlichting en compostering. Door middel van deze aanpassingen wordt er niet alleen gezorgd dat je zelf duurzamer leeft, maar het heeft ook nut voor de hele planeet.

Minimalistisch design

Minimalisme blijft een belangrijke trend in de wereld van het tuinontwerp. Strakke lijnen, eenvoudige kleurenschema’s en het efficiënt gebruik maken van de beschikbare ruimte is heel belangrijk geworden. Het is vooral belangrijk dat je altijd dicht blijft bij jouw eigen stijl.

Gerelateerd nieuws  Alles over het (laten) bouwen van een eigen huis

Buitenleven

Met de toenemende behoefte aan buitenruimte worden tuinen steeds meer gezien als verlengstukken van ons huis. Creëer comfortabele zithoeken met tuinmeubilair, vuurkorven en buitenkeukens onder je veranda om optimaal van je buitenruimte te genieten. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat de tuin weer een plek van gezelligheid wordt.

Of het nu gaat om het kiezen van de juiste planten, het ontwerpen van een duurzame tuin of het creëren van een nieuwe tuin we willen allemaal wel iets. Het is dan ook lastig om altijd zelf alles te moeten doen. Zo kan je de hulp inschakelen van een tuinarchitect in Heerlen. Deze professionals kunnen jou helpen met het realiseren van jouw droom tuin. Samen kunnen jullie er dan voor zorgen dat jij kan genieten van een compleet nieuwe tuin waar zowel de nieuwe tuintrends als jouw eigen smaak perfect in zit verwerkt.

Meer in deze categorie

Raftwood vloeren: een milieuvriendelijke optie

|
Wonen

Waarom goede raambekleding niet te onderschatten is

|
Wonen

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen

Populaire bodembedekkers in Nederland

|
Lifestyle, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!