Wat is SEO

14/09/2020
|
52
seo

Wat is seo nou eigenlijk? Seo is een term die als je iets met online marketing doet zeker wel eens bent tegengekomen maar wat is het eigenlijk? Hoe kun je het toepassen?

Zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor search engine optimalisation, in het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is om het meer verkeer naar je website te drijven door een hogere positie te krijgen in zoekmachines. Echter is dit niet zo eenvoudig als mensen denken. Het bedrijf gebruikt meer dan 200 verschillende factoren om te bepalen wat voor een plaats ze zullen geven aan jouw website.

Waar moet je op letten

Uiteraard gaan we niet alle 200+ verschillende factoren uitleggen maar we zullen wel het over een paar van de meest belangrijke hebben.

Volgens google is domein leeftijd niet super belangrijk maar het speelt wel een factor. Dus als jij de mogelijkheid hebt om een website te kopen die al relevant is voor wat je er mee wilt gaan doen dan is dit beter dan je autoriteit op te bouwen met een nieuwe website.

Gerelateerd nieuws  Een afvalcontainer huren

Een van de meest belangrijke punten is keywords. Als jij een website hebt die tuinslangen verkoopt maar nergens in jouw website gebruik je het woord tuinslang of relevante zoekwoorden dan zal google niet weten hoe ze mensen naar jouw website moeten leiden. Probeer dus relevante woorden voor jouw website te gebruiken. Ook zijn links erg belangrijk. Als jij een link die doorverwijst naar jouw website op een website met een hoge autoriteit kunt plaatsen dan zal jouw website daarvan profiteren.

Te veel is niet goed

Je moet wel voorzichtig zijn met je optimalisatie, google kan namelijk herkennen als iets niet echt is dus als jij denk google te slim af te zijn door een pagina te plaatsen op jouw website met 100 keer het woord tuinslang zal dat zelfs negatieve gevolgen hebben en zal jouw domein een penalty krijgen dit betekent dat hij voor bepaalde tijd zelfs helemaal niet meer goed vindbaar is.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!