Wat doet een gezichtsserum nou precies?

24/08/2021
|
49
serum

Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen. Sinds mensenheugenis zijn er al producten die daarbij helpen. Veel Nederlandse vrouwen beginnen de dag bijvoorbeeld met een dagcrème en sluiten deze af met een nachtcrème.

Want zo is je jarenlang verteld dat je je huid het beste mooi en gezond houdt. Wat is dan de toegevoegde waarde van een serum? Hieronder vertellen we je meer over wat een gezichtsserum is en het effect dat het heeft op de huid van je gezicht.

Wat is een serum?

Een serum is een product dat je huid verzorgt nadat je het gereinigd hebt. Overdags wordt je huid aan allerlei zaken blootgesteld: regen, wind, droge ventilatielucht, luchtverontreiniging. Tijdens je slaap herstelt je huid hiervan. Om de zelfreinigende werking van je lichaam zoveel mogelijk te stimuleren, biedt een serum je lichaam de juiste ingrediënten om je gezichtshuid te herstellen. Door een serum als laag onder je dag- of nachtcrème aan te brengen, kunnen deze bouwstoffen diep in de huid treden.

Gerelateerd nieuws  Moordspel tijdens kerst

Het effect op je gezicht

Een serum geeft een zacht profiel aan je huid. Het voelt daarom ook fijn als je het aanbrengt. Als je een goed gezichtsserum hebt, zitten er hoge concentraties van actieve ingrediënten in. Deze stoffen verzorgen je huid en gaan veroudering tegen.

Verschillende type gezichtsserums

Er zijn tientallen soorten serums voor het gezicht die verkocht worden in Nederland. Hoe weet je welk type het beste bij jouw huidtype past? Producenten maken olies, serums, sprays en toners – specifiek voor het gezicht of ook voor de rest van het lichaam. Het productlabel geeft veel informatie over of dit het gezichtsserum is voor jou. Hierop staat vaak bijvoorbeeld aangegeven of het gemaakt is om gedurende de nacht de huid te repareren of om bijvoorbeeld juist je gezicht te laten stralen.

Meer in deze categorie

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning

Sextoys voor mannen wat zijn de opties?

|
Ontspanning

Hoe kom je helemaal tot rust?

|
Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!