Omgaan met pestgedrag op het werk

11/08/2022
|
66
anonyme sms

Pestgedrag komt overal voor. Als je denkt dat volwassenen wel een keer volwassen zijn, dan heb je het in nog redelijk veel gevallen mis. Pesten komt bijvoorbeeld op de werkvloer meer voor dan je denkt. Het is heel erg makkelijk om pestgedrag af te doen als een grapje, terwijl je ergens ook wel voelt dat het mogelijk voor een ander erg pijn doet. Toch zijn mensen dan vaak wel kuddedieren. Hoe ga je daar wat aan doen? Lees hier wat tips.

Herken de vormen van pesten: anonyme sms

Mensen kunnen ook op een indirecte manier worden gepest. Denk hierbij aan nare berichten via een anonyme sms of door herhaaldelijke gebeld te worden. Het is daarbij niet het punt dat je een anonyme sms kunt versturen. Je lost het probleem dus niet op door dit te verbieden, want mensen vinden altijd ook wel weer andere manieren. Een anonyme sms kun je bovendien juist leuk gebruiken om iemand positief te verrassen. Kortom? Het gaat erom hoe iemand een middel inzet, niet om het middel.

Pestgedrag op de werkvloer

Pesten op het werk kan in verschillende vormen voorkomen: iemand buitensluiten is bijvoorbeeld ook een vorm van pesten. Als je pestgedrag wil ontmoedigen moet je bijzonder alert zijn. Je moet de vormen goed herkennen. Iedereen is daarbij onderdeel van de groep. Je kunt niet zeggen dat je niet meedoet. Je hoort immers samen in de groep. Als iemand dus pest, ga dan het gesprek aan met diegene. Zorg ervoor dat het duidelijk is dat jij voor jezelf en voor de andere mensen in het team veilig is en dat iedereen welkom is.

Gerelateerd nieuws  Wat geef je als doopcadeau?

Twijfel je over iets wat je zelf hebt gedaan of gezegd? Ga dan naar de persoon toe en ga het gesprek erover aan. Geef aan dat je niet wilt kwetsen, maar twijfelt of je dit mogelijk wel hebt gedaan.

Vertrouwenspersoon

Word je zelf gepest en weet je niet waar je terecht kunt? Vaak is er in een bedrijf wel een vertrouwenspersoon waar je terecht kunt. Is er geen vertrouwenspersoon? Dan kun je ook naar de landelijke instelling gaan voor hulp. Wat sommige mensen ook doen is eerst naar de huisarts gaan. Die huisarts kan je eventueel doorverwijzen naar iemand of een instantie.

Meer in deze categorie

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning

Sextoys voor mannen wat zijn de opties?

|
Ontspanning

Hoe kom je helemaal tot rust?

|
Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!