Waarom steigerhout juist nu zo tijdloos lijkt

22/09/2021
|
49
steigerhout meubels

Steigerhout is een materiaal dat soms heel erg trending kan zijn, en soms op een wat lager pitje staat. Ongeacht de mode blijft het echter een populaire houtsoort. Enerzijds is dat marketing (het is één van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland) maar anderzijds is het ook gewoon ontzettend multifunctioneel. Steigerhout is eigenlijk vurenhout, wat hout van de fijnspar (een boomsoort) is. Dat de naam ons doet denken aan steigers is misschien wel deel van de romantisering waardoor het een gewilde houtsoort is. Er zijn echter meer redenen.

Stevigheid

Steigerhout is namelijk oerdegelijk. Je kunt er allerlei meubilair mee maken, maar ook bijvoorbeeld wandplanken blijven in de mode. Het robuuste uiterlijk van steigerhout laat zien: Ik ga wel flink wat jaartjes mee. Daarnaast kan het hout voor zowel binnen als buiten gebruikt worden, hoewel het voor buiten wel geprepareerd moet worden om tegen het weer te kunnen. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat het ook een ideaal hobbymateriaal is.  Wat je project ook is, als het veel uit rechte vlakken bestaat en het moet stevig zijn dan is steigerhout waarschijnlijk je beste optie (en betaalbaarste!). Je betaalt per plank van 5 meter steigerhout (20 cm breed) zo’n 15 tot 25 euro.

Gerelateerd nieuws  Schoenen kopen tijdens corona

steigerhout meubels

Mode

Een ander voordeel van steigerhout is dat het qua kleur goed te combineren is met heel veel. Door de neutrale blanke kleur van steigerhout kun je er zelf veel kleur aan toevoegen of contrast. Dit zie je bij de huidige mode gebeuren door zwarte stalen elementen te combineren met het wit. Bij wandplanken zijn dit bijvoorbeeld zwarte steunhangers voor in de muur.

Steigerhout meubels

Door de duurzaamheid gaat steigerhout dus lang mee. Wil je er iets anders van maken, dan is het een kwestie van even opschuren en je kunt er mee aan de slag alsof het nieuw is. Dit past gigantisch in de tijdsgeest van tegenwoordig, en dat is een extra belangrijke reden waarom steigerhout tijdloos lijkt te zijn. Wil je steigerhout meubels maken, dan kun je ook oude kopen en vernieuwen zonder al te veel moeite. Wil je steigerhout meubels kopen? Dan zijn er flink wat aanbieders die je waarschijnlijk al precies kunnen leveren wat je zoekt.

Meer in deze categorie

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten

5 tips voor prachtige natuurfoto’s!

|
Blog, Holiday

Shoppen in Maastricht

|
Autoverhuur, Diensten

Wat moet ik aan in de sportschool?

|
Health, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!