Hoe leef je nu wat duurzamer? 

21/06/2022
|
51
puincontainer-3m3

Het kan een drama zijn. Als je eenmaal besloten hebt om wat duurzamer te leven, dan lijkt het of je niks meer spontaan kunt kopen of doen. Alles stel je in twijfel en het kan dan ineens een onmogelijke missie lijken om wat duurzamer te leven. Maar, hoe doe je het dan wel? Wil jij wat duurzamer leven, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Lees het dan hier. 

Duurzaamheid zit in alles 

Tja, het is inderdaad waar. Duurzaamheid zit in alles. Wat je koopt, bij wie een abonnement hebt, waar je werkt, welke bank je hebt. Kies je voor opknappen van meubels of nieuw kopen? Alles, ja alles heeft invloed. Dat gezegd hebbende, is het de bedoeling dat je dat niet als een onbekend oerwoud gaat zien, maar als heel veel mooie kansen. Alleen moet je 1 ding in acht nemen: stapje voor stapje. Niet te streng zijn voor jezelf en beseffen dat elke positieve verandering er één is, dat helpt pas echt. 

puincontainer-3m3-afbeelding 2

Je kunt bijvoorbeeld besluiten om elke week iets op te pakken. Dat kan bijvoorbeeld zijn om voortaan alleen, als je vlees eet, biologisch vlees te eten. Het kan ook zijn dat je naar een bank overstapt die meer duurzaam is. Zo staat bijvoorbeeld de ASN-bank bekend als een duurzame bank. 

Gerelateerd nieuws  Een vlaggenmast kopen voor particulieren

Verbeter je contacten 

Het gaat bij duurzaamheid ook om goede contacten met elkaar. Als je bijvoorbeeld ondernemer bent en iets afneemt terwijl de leverancier niet zo duurzaam is, maar jij wel tevreden bent, kun je het gesprek aangaan. Je kunt aankaarten dat duurzaamheid voor jou belangrijk is en dat je benieuwd bent naar de duurzaamheidsambities van je leverancier. Je moet het gesprek gaande houden. Als een leverancier er niets in ziet, kom je niet dichter bij elkaar, maar met goede gesprekken is de motivatie vaak hoger dan je denkt. 

Projecten met een puincontainer 3m3 

Als je projecten zoals een verbouwing oppakt is het vaak wat lastiger om duurzaam te doen. Zeker als het nog niet in je systeem zit. Een puincontainer 3m3 is dan misschien niet meer nodig als je alles goed hergebruikt. Heb je toch een puincontainer 3m3 nodig? Kijk dan of je een duurzame leverancier kan vinden. Op die manier stimuleer je met een puincontainer 3m3 toch nog enigszins het milieu hierdoor. 

Meer in deze categorie

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten

5 tips voor prachtige natuurfoto’s!

|
Blog, Holiday

Shoppen in Maastricht

|
Autoverhuur, Diensten

Wat moet ik aan in de sportschool?

|
Health, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!