Eerste hulp bij vlekken

16/08/2022
|
185
sds europe

We hebben allemaal wel een keer spaghettisaus geknoeid op ons favoriete shirt of op ons witte tapijt. De vraag is: hoe krijg je de meest erge vlekken eruit? In deze blog vind je tips over wat je juist wel of niet moet doen.

1. Vlekken in het tapijt

Heb je gisteravond op de bank gegeten en geknoeid op het tapijt? Geen probleem! Wijnvlekken en rode sausvlekken zijn simpelweg te verwijderen met warm water, azijn en schoonmaakmiddel. Meng 2 kopjes warm water meet 1 eetlepel witte azijn en 1 eetlepel wasmiddel. Je eigengemaakte schoonmaakmiddel trekt diep in de vezels van het tapijt. De enzymen van het wasmiddel maken het vuil los waarna de azijn het tapijt reinigt. Wanneer dit niet lukt kun je er nog altijd voor kiezen om je vloerkleed naar vloerkleed reinigen Groningen te brengen. Zij zijn gespecialiseerd in het reinigen van vlekken uit tapijten.

2. Bloedvlekken in kleren en beddengoed

Was bloedvlekken direct uit je kleren of beddengoed doormiddel van koud water. Wrijf twee delen van het textiel goed tegen elkaar terwijl je de vlek afspoelt met koud water. Voer deze handeling uit tot de vlek velledig uit het stof is verdwenen. Koud water breekt de eiwitten af die de bloedvlekken bevatten. Was kleren of beddengoed die bloedvlekken bevatten nooit op een hoge temperatuur. De hitte zorgt ervoor dat de vlekken in het stof branden en blijven zitten.

Gerelateerd nieuws  Een vlaggenmast kopen voor particulieren

3. Wijnvlekken in textiel of kleding

Wijnvlekken krijg je uit je kleren door met een schone vochtige doek de overtollige vloeistof van het kledingstuk af te deppen. Strooi vervolgens zout over de overgebleven vlek, wees niet te zuinig! Giet vervolgens kokend water over de vlek en gooi het kledingstuk in de wasmachine.

4. Ketjap vlekken in textiel of kleding

Evenals bij bloedvlekken dien je het textiel direct af te spoelen doormiddel met koud water. Wrijf net als bij bloedvlekken het textiel goed tegen elkaar tijdens het afspoelproces. Blijf wrijven tot de vlek verdwijnt. Ook in dit geval breekt het koude water de eiwitten af in de vlek. Maak geen gebruik van warme temperaturen!

5. Bessenvlekken in textiel of kleding

In tegenstelling tot bloed- en ketjapvlekken dien je bij bessenvlekken wel gebruik te maken van kokendheet water. Giet het water met een stevige straal op het kledingstuk. Hoe hoger je het water lat vallen hoe groter de kans is dat de vlek verdwijnt. Pas wel op met het gieten van kokendheet water op mogelijk contact met de huid. Leg het kledingstuk of textiel in de badkuip om de vlek op een veilige afstand te behandelen.

 

Meer in deze categorie

Wat is een switchfilm glasfolie?

|
Producten

De marketing van zeecontainers

|
Diensten

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!