Waar is motorolie goed voor?

09/09/2020
|
48
olieprijs

Levensduur, leeftijd, gewicht. Een aantal zaken die bepalen hoeveel motorolie een auto nodig heeft om op een normale manier te werken. Het is van belang dat je van tijd tot tijd even checkt of je auto qua olie nog in orde is. Het is niet ongebruikelijk dat een auto door een lek of ander voorval meer gaat gebruiken dan nodig. Komt dit voor moet je het probleem vlug oplossen. Wanneer zeggen we dat het olieverbruik te hoog is? Wat zijn de tekenen dat de motor te veel olie verbruikt? Hoe te testen? Wat zijn de mogelijke redenen, en vooral, wat kunt u eraan doen?

Functie en werking van motorolie

Motorolie is een multifunctioneel middel dat helpt bij het smeren van de motor. Wat veel mensen niet weten is dat de olie de motor ook koel houdt. Bepaalde motoroliën helpen zelfs de motorprestaties te herstellen. Als smeermiddel vormt het een vettig laagje in de motor. Hierdoor kunnen alle onderdelen soepel en snel bewegen. Zonder deze zaken zal er overmatige wrijving in de motor ontstaan, wat kan leiden tot uitval, schade en oververhitting. Door wrijving te verminderen, kan olie ook de motor beschermen en koelen. Bovendien fungeert de door de motor verpompte olie ook als spoelmiddel. De fijne metaaldeeltjes en het vuil in de brandstof worden uit de motor gespoeld en vervolgens uit de olie gefilterd.

Gerelateerd nieuws  Online marketing optimaliseren

Wanneer verbruikt de auto te veel olie?

Er zijn een aantal zaken die een grote rol spelen bij het olieverbruik van auto’s. Hoeveel weegt de auto? Hoe oud is deze? Hoeveel weegt hij? De autofabrikant gaf ook heel andere informatie. Zo is aan BMW-bezitters verteld dat het normaal is dat bepaalde motoren elke 1.000 tot 1.500 kilometer een liter verbruiken. Voor andere merken wordt verwacht dat "normaal" gebruik en "goed" onderhoud één op 3000 zullen bereiken, en de meeste merken weten er niets van. Als je dan vraagt ​​wat het normale olieverbruik is, hangt het antwoord af van wie je het vraagt. Als het indicatielampje op het dashboard gaat branden, merk je dit snel, wat aangeeft dat je moet tanken. Het is handig om dit in de gaten te houden, aangezien de olieprijs niet goedkoop is en het schade aan de motor kan aanbrengen.

 

olieprijs

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!