Tuinieren met kinderen

21/06/2021
|
144
aardbeien plukken

Groene vingers die heb je of die heb je niet, toch? Natuurlijk moet je er een beetje aanleg voor hebben, maar het is die passie voor tuinieren die ervoor zorgt dat je graag in de tuin werkt. Werk jij graag in de tuin? Dan heb je dat waarschijnlijk als kind ook veel gedaan. Het zijn de kleine dingen die een passie voor tuinieren vormen. Denk aan bietjes oogsten in de moestuin van oma of insecten ontdekken in de tuin. Ben jij zelf geen held in de tuin, maar wil je wel samen met je kinderen tuinieren? Lees snel verder hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Creëer een eigen plekje in de tuin

Om het tuinieren te stimuleren kun je het best kinderen een eigen stukje tuin geven. Om goed het overzicht te behouden moet het tuintje niet groter zijn dan 1 m2. Naast dat er makkelijker overzicht behouden kan worden, zijn de planten ook makkelijk bereikbaar. Om duidelijk zichtbaar te maken welk stukje tuin gebruikt kan worden om te tuinieren kun je het tuintje afzetten met een omranding. Dit kan op allerlei manieren. Zo zou je bijvoorbeeld een muurtje van keien kunnen maken, maar ook met kiezelsteentjes of zelfs schelpen. Door de omranding te beschilderen heb je al een creatieve en vooral leuke activiteit!

Gerelateerd nieuws  Je huis verkopen in Heerlen

Meerjarige planten met meerwaarde

Planten en bloemen zijn prachtig om naar te kijken, maar het wordt nog veel leuker als je er ook echt iets mee kan. Een makkelijke basisplant om mee te beginnen is lavendel. Het is geen moeilijke plant om te onderhouden, kan wel tegen een stootje en is niet giftig. De intense lavendel geur die de hele zomer in de tuin hangt is verrukkelijk. Aan het eind van de zomer kun je de bloemen van de lavendelplant gebruiken om lavendelzakjes mee te maken. Door ze vervolgens na de bloei voor 1/3 te snoeien blijft de plant intact voor de volgende zomer.

Groenten verbouwen en aardbeien plukken

Door groente en fruit te planten kunnen kinderen bij de oogst zelf proeven wat ze verbouwd hebben. Wortels uit de grond trekken of aardbeien plukken is super leuk! Dit is ook een handige manier om kinderen te stimuleren nieuwe dingen te proeven. Als ze het zelf gemaakt hebben is de kans groot dat ze een hapje willen proeven. En daarvoor hoef je niet eens zelf een moestuintje aan te leggen! Je kunt ook aardbeien plukken door een pluktuin te bezoeken. Ideeën voor een vakantie dicht bij huis zoals aardbeien plukken is een échte aanrader voor jong en oud.

Meer in deze categorie

Waar moet je op letten bij het kopen van een keuken?

|
Wonen

5 Hobby’s om mee tot rust te komen

|
Ontspanning

Zo verzorg je een herfst chrysant

|
Lifestyle, Wonen

Wat is het mooiste eiland van de Canarische Eilanden?

|
Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!