Streetwear, welke soorten heb je?

27/12/2020
|
60
purewhite

Tegenwoordig is streetwear meer dan alleen een kleding stijl, de verschillende stromingen binnen streetwear zorgen er voor dat iedereen zijn eigen stijl kan vinden binnen de streetwear. Zo zijn er over de jaren sinds streetwear is begonnen veel verschillende stroming binnen streetwear ontstaan met bedrijven zoals Purewhite die daar hun profijt uit halen.

Skatewear

Skatewear is een vorm van streetwear die vooral door bedrijven die skateboards verkopen wordt gestuurd. De kleren zijn geïnspireerd door wat skaters dragen tijdens het skaten. Skatekleren zijn vooral oversized en bedoeld om het skaten zo makkelijk mogelijk te maken met zoveel mogelijk vrijheid van beweging. Enkele items die erg populair zijn binnen deze stroming zijn beanies, flannel shirts en skate schoenen. De merken die producten in deze stijl verkopen zijn Vans, Purewhite en Tilly’s.

Hypebeasts

De hypebeast stroming is wellicht een van de bekendere stromingen en veel mensen denken dat dit alleen streetwear is. Hypebeast kleren zijn normaal gezien alleen in kleine oplagen beschikbaar wat voor een artificiële schaarste zorgt. Dankzij deze schaarste zijn de kleren die populair zijn voor hypebeasts vaak erg duur en tegelijkertijd een statussymbool. De grote namen voor hypebeasts zijn Supreme, Gucci, Balenciaga en Prada.

Gerelateerd nieuws  Het belang van kwaliteit messen en messenblokken

Athleisure

Athleisure staat voor atletische kleren die in een casual manier gedragen worden. Deze stijl is gepopulariseerd door influencers zoals Kim Kardashian en Hailey Bieber. Deze stijl is gekenmerkt door sneakers te dragen met fietsbroeken of leggings en een loszittende trui. Deze stroming binnen de streetwear is vooral gefocust op zo veel mogelijk comfort en het feit dat je snel even de sportschool in kunt gaan met wat je aan hebt. Het feit dat de kleren je lichaamsvormen complementeren is ook voordelig voor de influencers. De grote merken die Athleisure producten hebben zijn Balenciaga en Fashion Nova.

purewhite

Meer in deze categorie

Een momentsleutel, wat is het eigenlijk?

|
Producten, Webshop

Een nieuwe website

|
Webshop

Klantcontacten opbouwen

|
Branding, Diensten

Welk opblaasbaar zwembad heb ik nodig

|
Webshop
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!