Een momentsleutel, wat is het eigenlijk?

13/08/2021
|
59
momentsleutel 3/8

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, maar geen idee wat het nu eigenlijk is en doet. Wij hebben het hier over een momentsleutel. Een stuk gereedschap dat onmisbaar is in een autowerkplaats. Waarvoor wordt het eigenlijk gebruikt en hoe gaat het in zijn werking? Het is van tevoren handig om te weten wat een Newton meter betekent. Het staat namelijk voor de kracht die uitgeoefend wordt met een hefboom van 1 meter. Daarbij is de eenheid voor koppel of moment namelijk Newtonmeter.

Een bepaalde kracht uitoefenen

In een autowerkplaats zullen er veel moeren en bouten los en vast gedraaid moeten worden. Dit moet met een bepaalde kracht gebeuren. Het gereedschap dat hier vaak voor gebruikt wordt is een steek- of ratelsleutel. Echter kunnen deze gereedschappen maar een bepaalde kracht leveren. Bij te veel kracht kan het gereedschap of de moeren en bouten kapot gaan. In zulke gevallen maak je gebruik van een momentsleutel 3/8. Een momentsleutel zorgt er namelijk voor dat het moment niet overschreden wordt, ongeacht de kracht die uitgeoefend wordt. Bij een te hoge kracht zal de momentsleutel 3 8 automatisch stoppen met kracht uitoefenen. Bij het gewenste moment zal de momentsleutel een voelbare en hoorbare klik geven.

Gerelateerd nieuws  Ontspannen met muziek

Een momentsleutel 3/8

Een tussenmaat voor de 1/2 en de 1/4 momentsleutels, is de momentsleutel 3/8. Deze worden minder vaak gebruikt dan de andere 2 varianten, maar kan in sommige gevallen wel nog heel nuttig zijn in gebruik. Voor specifieke gevallen blijft de momentsleutel 3 8 voor sommigen een liefhebber. Het bereik van deze maat momentsleutel ligt ongeveer tussen de 20 Nm en de 100 Nm. Toch zul je zien dat in de meeste momentsleutel sets ook vaak een momentsleutel 3/8 bij inbegrepen zit.

Houd de werkplaats netjes

In elke werkplaats is het verstandig om een goed en net overzicht te hebben. Sorteer en orden daarom al het gereedschap in gereedschapskoffers, kasten en ophangpunten. Zo kun je altijd zien wat er mist en waar je het kunt vinden. Een goed geordende werkplaats zorgt namelijk voor een betere efficiënte.

momentsleutel 3/8

Meer in deze categorie

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten

5 tips voor prachtige natuurfoto’s!

|
Blog, Holiday

Shoppen in Maastricht

|
Autoverhuur, Diensten

Wat moet ik aan in de sportschool?

|
Health, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!