Raftwood vloeren: een milieuvriendelijke optie

16/11/2023
|
63
Raftwood vloer

In de wereld van interieurontwerp en vloeren is er een groeiende vraag richting milieuvriendelijke en duurzame materialen. Raftwood vloeren zijn tegenwoordig populaire keuze voor degenen die een unieke en milieuvriendelijke vloeroplossing zoeken. In deze blog zullen we de voordelen van een raftwood vloer bespreken.

Wat zijn raftwood vloeren?

Raftwood vloeren zijn hardhouten vloer die zijn gemaakt van gerecycled hout. Dit hout wordt meestal verkregen uit oude schuren, fabrieken en zelfs riviervlotten, vandaar de naam "raftwood" wat letterlijk vertaald kan worden als drijfhout.

Waarom zijn raftwood vloeren populair?

Denken aan het milieu loont daarom zijn raftwood vloeren zo populair. Steeds meer mensen worden milieubewuster en willen kiezen voor duurzame materialen. Het hergebruiken van oud hout vermindert de vraag naar nieuw gekapt hout en dat is gunstig voor het milieu. Het hout dat wordt gebruikt voor raftwood vloeren heeft meestal jaren of zelfs decennia blootgestaan. Dit resulteert in natuurlijke slijtage en verweerde oppervlakken.

Bomen

Veelzijdig in ontwerp

Een ander voordeel van raftwood vloeren is hun veelzijdigheid in ontwerp. Ze kunnen een breed scala aan interieurstijlen aanvullen, van rustiek en landelijk tot modern en industrieel. De verouderde uitstraling van het hout voegt een authentieke charme toe aan elke kamer. Daarnaast blijven houtenvloeren tijdloos in ontwerp en gaan ze lang mee.

Soorten hout

Het gebruikte hout dat wordt gebruikt voor het maken van raftwood vloeren kan variëren in houtsoorten. In het algemeen zijn de meest veelvoorkomende soorten teak, eiken, mahonie of grenen.

Raftwood vloer

Breder kleurenontwerp

Oorspronkelijk waren raftwood vloeren voornamelijk beschikbaar in natuurlijke houttinten. Tegenwoordig is er een divers kleurenpalet beschikbaar. Naast de geliefde houttinten zoals eiken, rijke mahonie en diepe kersen, zijn er ook opties voor grijstinten.

Gerelateerd nieuws  Slotenmaker technieken en vaardigheden

Er zijn bijvoorbeeld witgewassen raftwood vloer opties beschikbaar. Dit kan je interieur een strandachtige of rustieke uitstraling geven.

 Donkere kleuren zoals espresso en antraciet zijn ook te verkrijgen. Deze kleuren geven je ruimte een dramatischer effect. Kortom, er zijn diverse kleurmogelijkheden om uit te kiezen.

Zelf geïnteresseerd in raftwood vloeren? Neem eens een kijkje op raftwoord vloer limburg en laat je inspireren door de veelzijdigheid van deze vloeren.

Onderhoud

Het onderhouden van raftwood vloeren is vrij eenvoudig. De vloer regelmatig vegen of vochtig dweilen is voldoende om ze schoon te houden. In geval van kleine krassen of onvolkomenheden kunnen raftwood vloeren worden geschuurd.

Over het algemeen kunnen goed onderhouden houten vloeren tientallen jaren meegaan. Sommige goed onderhouden houten vloeren kunnen zelfs een eeuw of langer meegaan. Voorzorgsmaatregelen om de vloer te beschermen kan de levensduur aanzienlijk verlengen.

Meer blogs lezen? Lees dan nieuwe vloer en meubels

Meer in deze categorie

Wat zijn de tuintrends van 2024?

|
Wonen

Waarom goede raambekleding niet te onderschatten is

|
Wonen

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen

Populaire bodembedekkers in Nederland

|
Lifestyle, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!