Na jaren in dezelfde binnen omgeving te wonen, kan de drang om je interieur te veranderen groot zijn. Je wilt bijvoorbeeld een nieuw vloer erin leggen en je oude meubels vervangen door nieuwe. Je moet hierbij veel gaan regelen. Ten eerste moeten de oude meubels opgehaald of weggebracht worden. Daarna moet de oude vloer eruit. Hiervoor moet je genoeg plek gecreëerd hebben. Bestel op tijd je nieuwe vloer, zodat je niet al te lang op een kale vloer hoeft te leven. Koop ook alvast je nieuwe meubels, daar de levering hiervan wel een tijdje kan gaan duren.

Als al het oude eenmaal weg is, kun je gaan beginnen met de nieuwe vloer te plaatsen. Het maakt niet uit of het een tegel, houten of laminaatvloer is. Het opmeten en op maat snijden van de vloer is het belangrijkste. Dit zodat alles perfect past en er geen gaten ontstaan in de hoeken bijvoorbeeld. Als de vloer eenmaal gelegd is, bewerk deze dan met een vocht- en vuilafstotend middel. Zo blijf je het langst genieten van de look.

Tenslotte komen de nieuwe meubels erin. Een bank, tafels en stoelen worden voorzichtig naar hun plek getild. Het is altijd oppassen dat je niet over de vloer glijdt met de meubels, dit kan namelijk voor krassen zorgen. Zet de meubels ook langzaam neer. Je wilt natuurlijk geen deuken in je nieuwe vloer krijgen. Een goede bescherming is dan ook belangrijk.

Vloerglijders als bescherming

Meestal krijg je meubilair binnen zonder enige vorm van bescherming onder de poten. Met vloerglijders bescherm je zowel de vloer als de poten van de meubels. Een vloerglijder is geschikt op verschillende ondergronden, zoals laminaat, tapijt, beton, tegels en nog veel meer. Vaak wordt er gekozen om vilt onder poten te gebruiken, aangezien deze op bijna alle ondergronden inzetbaar is. Vloerglijders zijn te gebruiken voor houten, stalen, ronde en vierkante poten, maar ook voor buisframes. Hierdoor kun je met gemak met je stoelen schuiven. Alle vloerglijders zijn uitgezocht op basis van functionaliteit, kwaliteit en duurzaamheid. Dit moet ervoor zorgen dat elk type vloerglijder lang meegaat en bovendien doet wat die moet doen.

vloerglijders