MVO voor het MKB

22/07/2021
|
145
mkb afval

Ook de MKB-bedrijven moeten eraan geloven, MVO is verplicht voor elk bedrijf. In de Nederlandse wet is aangegeven dat elk bedrijf moet laten zien waarin ze zich inzet voor MVO. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Waar veel mensen weten dat grote bedrijven zich inzetten voor MVO moeten nu ook de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf eraan geloven. Elke onderneming in Nederland moet de maatschappelijke verantwoording nemen voor hetgeen ze doet. De activiteiten die het bedrijf uitvoert moeten bewust iets toevoegen aan people, profit en planet. Hierbij moet een goede balans gezocht worden tussen de diverse mogelijkheden die er zijn. Een bedrijf moet dus niet doorslaan in een bepaald idee. Juist de afwisseling tussen verschillende ideeën zorgt ervoor dat bedrijven voldoen aan de hoogste eisen. Door juist af en toe de moeilijkere weg op te zoeken zorgen bedrijven ervoor dat ze zich onderscheiden van anderen.

Afval het nieuwe goud

Een punt van aandacht waar veel bedrijven iets terug kunnen doen voor de maatschappij is op het gebied van afval. Dit geldt met name voor het mkb afval. Veel bedrijven in het mkb realiseren zich namelijk niet altijd dat zij een goede positie kunnen nemen ten opzichte van hun concurrenten op het gebied van afval. Is afval wel eigenlijk afval? Of kan afval juist weer gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Het afval dat bedrijven in het mkb fabriceren kan in veel gevallen juist gebruikt worden als grondstof voor andere bedrijven. Zo zijn er inmiddels bedrijven die het afval van bedrijven schoonmaken. Dit afval wordt dan vervolgens weer gebruikt als grondstof voor bijvoorbeeld het maken van tandenborstels.

Gerelateerd nieuws  Tips tegen inbrekers

MVO is een proces

Wat veel bedrijven soms verkeerd begrijpen is dat MVO niet iets eenmaligs is. Het idee achter MVO is juist een proces waarin een verandering plaats moet gaan vinden. Deze verandering moet bewerkstelligd worden door constant bezig te zijn. Alleen door elke dag, elke week en elke maand bezig te zijn met deze verandering. Het is voor een bedrijf om dit proces ook elke keer goed om te controleren en bij te sturen wanneer het fout dreigt te gaan. Alleen zo wordt het duidelijk hoe de nieuwe werkelijkheid uiteindelijk tot stand kan komen.

Meer in deze categorie

Leuke ideeën voor personeelsuitjes

|
Bedrijfsleven, Blog

Teambuilding: bouwen aan sterkere resultaten

|
Bedrijfsleven

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!