5 Schoonmaaktips voor studenten

09/08/2022
|
74
rotzooi studentenhuis

Ga jij als student voor het eerst of kamers of woon je al een tijdje op jezelf, maar wil je heel graag beter worden in schoonmaken? Dan is dit de blog voor jou! In deze blog bespreken wij 5 tips voor studenten om hun huis schoon te kunnen houden!

 

Je krijgt niet zomaar tips! Je krijgt tips van onze schoonmaakexperts! Hier zijn een paar dingen die deze schoonmaakexperts doen zonder erbij na te denken, praktijken die studenten kunnen overnemen om zelf supergoed te worden in schoonmaken!

 

Tip 1: Dweil altijd vanuit een hoek

Ja, het klinkt heel simpel, maar je wilt niet weten hoe vaak deze fout wordt gemaakt! Zet jezelf niet klem door rond te gaan lopen als een kip zonder kop met je dweil totdat je in je eentje in het midden van de kamer op je droge eilandje staat te wachten tot de rest van de kamer droog is. Je hebt gedweild, de vloer is lava!

 

Tip 2: Laat je afwas weken in water

Dit is een geweldige lifehack! Scheelt je uren werk. Het gebeurt in studentenhuizen supervaak dat je huisgenoten (jij natuurlijk nooit) te lang afwas laten staan waardoor alles aankoekt. Geen probleem voor jou. Jij bent na het lezen van deze blog namelijk helemaal voorbereid op alles! Laat je afwas gewoon een paar uur weken in heet water en dan is het veel makkelijker om de boel schoon te krijgen zonder dat je met je nagels de korstjes los moet pulken.

 

Tip 3: Maak schoon van hoog naar laag

Van hoog… naar laag… ik zeg het nog één keertje! Van hoog, naar laag! Het idee is dat je begint met het schoonmaken van gebieden hoog in de kamer, zodat als stof en vuil wordt rond geschud. Het stof daalt neder op je vloer en meubelen, je huisgenoten en in je vissenkom. Maar zo krijg je wel echt je huis sneller en secuurder schoon. Het is misschien zo’n oma tip voor schoonmaken, maar het werkt wel heel erg goed!

Gerelateerd nieuws  MVO voor het MKB

 

Tip 4: Poets met schoon water

Geen slootwater dus! Gebruik gewoon de kraan. Maak tussendoor de emmer schoon. Als je gaat dweilen ben je in een studentenhuis snel klaar met je sopje. Na elke 10 vierkante meter is het water natuurlijk pikzwart. Zou je je handen er nog in durven steken? Als het antwoord nee is, waarom maak je er dan nog mee schoon? Pak nieuw, vers, schoon water!

 

Tip 5: Hou alles gewoon een beetje bij!

Ik weet dat dit voor studenten nogal een opgave blijkt te zijn. Je hebt wel wat beters te doen dan je huis helemaal schoonmaken. Nou, dan heb ik een goede filosofie voor je die luid: “Kleine rommel is makkelijker schoon te maken”. Ben je lui? Heb je geen zin? Heb je het druk? Heb je een kater? Ben je kapot moe? Nou! Doe het dan meteen! Je morst iets op je handgeweven tapijt? Als je het laat liggen wordt het pas groot en vervelend en duurt het 5x zo long voor je iets schoon hebt. Verplaats jezelf in de jouw van de toekomst en bedankt jezelf maar alvast!

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

Wat is een trauma trigger precies?

|
Aandoeningen, Health
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!