Het opzeggen van abonnementen

22/06/2021
|
139
Basic fit klantenservice

Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je wilt van je abonnement van de krant, energiemaatschappij of de sportschool af en na uren bellen en mailen weet je nog niet hoe je moet opzeggen. Heel frustrerend. Waarom is het opzeggen zo lastig terwijl het aanmelden binnen twee kliks geregeld is

Onderzoek

Volgens een onderzoek van de consumentenbond is het vooral lastig om energiebedrijven, loterijen, tijdschriften en goede doelen op te zeggen. Daarnaast zijn sportscholen ook vaak lastig te bereiken om abonnementen op te zeggen. Bel je bijvoorbeeld met de Basic fit klantenservice dan word je vriendelijk verzocht de opzegging via de kiosk in de club of op de website te regelen. Klachten over loterijen komen vaak na grote campagnes. De meeste frustratie komt voort uit het feit dat het online een zoektocht is om op te zeggen en telefonisch alles wordt gedaan om je klant te laten blijven.

De kleine lettertjes

Niet alle bedrijven hebben een online mogelijkheid om op te zeggen. Er wordt dan aangestuurd op telefonisch contact. In een enkel geval hebben ze wel een online opzegmogelijkheid, maar dit vind je pas als je de kleine lettertjes heel goed leest. Vaak zitten de online opzeggingsprocedures weggestopt in privacy verklaringen.

Gerelateerd nieuws  Je werkplek onderhouden

Wetgeving

Volgens de wet is het verplicht dat je op dezelfde manier een overeenkomst moet kunnen opzeggen en afsluiten. Dit houdt in dat online afgesloten overeenkomsten ook online beëindigd moeten kunnen worden. Echter is er geen specifieke regel over hoe duidelijk dit moet zijn. Het is dus niet verboden om de voorwaarde van opzegging te verbergen in de kleine lettertjes. Volgens de consumenten bond kan je het beste per email opzeggen ook al wordt dit niet direct aangeboden.

Goed geregeld

Gelukkig zijn er ook diensten die het opzeggen wel goed hebben geregeld. Financiële instellingen zijn het eenvoudigste om op te zeggen. Denk hierbij aan banken of verzekeraars. Streamingsdiensten en datingsites maken het meestal ook niet moeilijk. Na het onderzoek van de consumenten bond zijn er een aantal bedrijven die beterschap hebben beloofd. De rest kwam helaas met een smoesje.

Basic fit klantenservice

 

Meer in deze categorie

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten

Je werkplek onderhouden

|
Bedrijfsleven, Blog

Een weekendje strand en stad in eigen land

|
Diensten, Services

Klantcontacten opbouwen

|
Branding, Diensten
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!