De mooiste vogel ter wereld

11/07/2021
|
134
mooiste vogel ter wereld

De wereld van een adembenemend perspectief bekijken, het hebben van een prachtig kleurenpallet en het kunnen zingen van de prachtigste melodieën. We hebben het natuurlijk over vogels. In Nederland hebben wij al ontzettend mooie vogels, kijk bijvoorbeeld maar eens goed naar de Pimpelmees. Hoewel de Pimpelmees al een plekje op onze lijst verdiend, willen we het graag hebben over andere prachtige vogeltjes in de wereld.

De Mandarijneend

Gehuld in een verenkleed met verbluffend heldere kleuren is deze eend, naar onze mening, misschien wel de mooiste vogel ter wereld. Alleen het mannetje ziet er al fenomenaal uit: op zijn vleugels bevinden zich namelijk gouden vlekken, waarbij de achterkant juist bruin is en de snavel weer felrood. Het vrouwtje is weliswaar minder gesierd, maar zeker niet minder adembenemend!

De Quetzal

We kunnen dit vogeltje niet lager ranken dan de tweede plaats als mooiste vogel ter wereld. Het is niet alleen het nationale symbool van Guatemala, zelfs de valuta van het land is naar dit vogeltje genoemd. Het mannetje is gehuld in een fel groene kleur, waardoor deze niet alleen kleurrijk maar ook zeer opvallend is. De metallic gouden tint van de veren en het donkere contrast dragen ook nog eens bij aan de schoonheid van dit vogeltje.

Gerelateerd nieuws  Tuinieren met kinderen

De Fluweelwever

Dit vogeltje onderscheidt zich van zijn soortgenoten door zijn lange staart, dat heel veel weg heeft van de sluier van een weduwe. Alleen al om deze reden wordt het vogeltje in Engels gesproken landen een ‘weduwe’ genoemd. Ze leven voornamelijk in Zuid-Afrika en de staat van het de mannelijke Fluweelwever kan maar liefst 40 centimeter lang worden. Dat is twee keer zo lang dan zijn lichaam! Daarom vinden wij het een geschikte derde plek voor de mooiste vogel ter wereld.

De Livingstones toerako

Met zijn opmerkelijk uiterlijk, de mooie pluk op zijn hoofd, heeft dit vogeltje een tweede naam verdiend: de helmdragende Turaco. Zijn verenkleed heeft een uitgesproken metallic groene of blauwe tint, waarbij zijn vliegveren een stuk donkerder zijn. Hierdoor ontstaat een prachtig en helder contrast. Het vogeltje leeft voornamelijk in de bossen en savannes van Afrika en eten daar jonge scheuten, bessen en insecten.

Meer in deze categorie

5 Hobby’s om mee tot rust te komen

|
Ontspanning

Wat is het mooiste eiland van de Canarische Eilanden?

|
Ontspanning

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!