Microneedling: wat is het en wat doet het met je huid?

19/05/2022
|
42
microneedling

Microneedling: wat is het en wat doet het met je huid?

Heb jij last van een doffe of vlekkerige huid? Of heb je last van een grove en onregelmatige huidstructuur? Probeer dan eens microneedling. Deze behandeling heeft een huidverbeterende eigenschap en zorgt voor een jong uitziende huid. Wat microneedling precies is en hoe het uitgevoerd wordt, vertellen wij je in deze blog.

Wat is microneedling?

Een microneedling behandeling wordt vaak uitgevoerd met een Dermapen. Het is een behandeling waarbij de huid op een zachte en gecontroleerde wijze doelgericht wordt geprikt met zeer fijne naaldjes. Daardoor wordt de huid aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor een jonger uitziende huid die elastisch is. Dat betekent: een egalere huid, vermindering van pigmentvlekken en verbetering van de huidstructuur.

De behandeling

Bij vrijwel elke behandelaar worden er vooraf foto’s gemaakt. Op die manier kun je achteraf goed het resultaat zien, door de foto’s te vergelijken. Voor de behandeling wordt je huid gereinigd en gedesinfecteerd. Tijdens de behandeling wordt de huid verdeeld in verschillende gebieden. Dat wordt gedaan om de dieptewerking per zone te bepalen. Een microneedling behandeling kan een prikkelend gevoel geven, omdat er gewerkt wordt met een vloeistof die bestaat uit hyaluronzuur en eventuele aanvullende actieve stoffen. Verder zal je tijdens de behandeling vrijwel nergens last van hebben.

Gerelateerd nieuws  Hoe kom je helemaal tot rust?

Huidreactie na de behandeling

Het is normaal dat je huid na de behandeling roze tot rood wordt. Het kan zelfs voorkomen dat de huid gaat schilferen of licht gaat zwellen. Dit al na ongeveer twee dagen afnemen. Na de behandeling zie je niet direct resultaat. Dit komt omdat de huis zo’n zes tot acht weken hiervoor nodig heeft. En zelfs daarna zal je lichaam nog steeds actief bezig zijn met verbetering van de huid.

Meer in deze categorie

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning

Sextoys voor mannen wat zijn de opties?

|
Ontspanning

Hoe kom je helemaal tot rust?

|
Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!