Merkbranding

28/09/2021
|
56
houten bedrijfslogo's

Onder branding wordt de positionering van het merk in de markt bedoeld die iedereen, zoals klanten en andere contacten bij het merk hebben. Dit kan anders zijn of hetzelfde. Een merk probeert natuurlijk iedereen dezelfde gedachte te geven en zich kunnen identificeren met de klant zelf, zodat er een verbinding ontstaat met het merk. Verder word bij branding een product of dienst gekoppeld aan een merk, logo of ander onderscheidende eigenschap of kenmerk. Zo ontstaat er onderscheid in de verschillende bedrijven en merken die zich op dezelfde markt bevinden. Dus branding is niet alleen maar het logo of de naam, maar de hele identiteit van het bedrijf of de organisatie. Het geeft de klanten een gevoel, betrouwbaarheid en herkenbaarheid.

Ontwikkeling

Sterke merken worden ontwikkeld vanuit een doordachte en sterke positionering, visie en strategie. Denk hierbij onder andere aan de kracht van kleurpsychologie. Vanuit daar worden alle componenten bij elkaar gebracht die leiden tot een geschikte naam, logo, huisstijl, brand story, communicatieconcept en nog meer. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal klopt en op elkaar aansluit, is onderzoek nodig. Daarna ga je pas opties bedenken en analyseer je de beste optie. Het merk te ontwikkelen tot leven en een echte persoonlijkheid te geven, waar anderen een connectie mee vinden is het doel.

Stappenplan

Ten eerste zorg je ervoor dat klanten jouw merk kennen. Ze weten dat je bestaat en kunnen de naam en het logo herkennen. Dit kun je toepasbaar maken door bijvoorbeeld houten bedrijfslogo’s al eens op te gaan hangen op de werkplek, zodat nieuwe klanten komen meteen jouw logo in beeld hebben. Het hebben van een logo op de buitenzijde van het bedrijfspand helpt hierbij ook mensen zien het en rijden er lang. En ten slotte is hier reclame en campagnes voor die je kunt inzetten om dit te verwezenlijken. Ten tweede moeten klanten weten waar het bedrijf voor staat en wat het te beiden heeft. Dit heet brand familiair. Je zorgt dat er veel informatie bij de klanten terecht komt. Vervolgens zorg je voor de waarde die het merk te bieden heeft en dat klanten jouw merk als voorkeur hebben. Daarna zit je in het koopproces van de klant en haal je ze over en zorg je ervoor dat ze loyaal blijven aan het merk.

Gerelateerd nieuws  Het belang van het scheiden van afval

Merkuitingen

Bij digitale merkuitingen zijn woorden als website, online adverteren, SEO, presentaties, sociale media, e-mailmarketing, online video waar je aan denkt. Bij fysieke uitingen denk je eerder aan brochures, flyers, de bedrijfsruimte, events en beurzen. Al deze uitingen zijn van belang voor de merkbinding. Hoe zet je je neer ten opzichten van de markt en de klanten.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!