Leuke kinderspelletjes voor peuters 

12/10/2021
|
154
peuterspeelzaal

Kinderen van twee tot vier jaar kunnen soms veel energie hebben. Wil jij dat ze het leuk hebben? Dan is het natuurlijk leuk om spelletjes met ze te doen. Wie houdt er nu niet van spelletjes? Het leuke is: er is genoeg! 

Knutselen 

Tekenen, kleien, kleuren het is allemaal leuk! Je moet natuurlijk wel even opletten of de spulletjes die je daarvoor nodig hebt, wel geschikt zijn voor peuters. Ook is het handig om de peuter oude kleding (die vies mag worden) aan te doen. Een schoonmaakjasje is ook een optie.  

Zorg er ook voor dat je geen ongewenste vlekken maakt. Het zou jammer zijn, als jouw gloednieuwe vloer ineens van paarse strepen is voorzien, die er niet meer uit kunnen.

speelzaal-peuters

Treintje spelen 

Verbind wat dozen met een touwtje en laat de kleine spruit bijvoorbeeld kiezen uit wat er op de doos mag staan. Vervolgens kun je de voorste doos bewegen, en zo heb je dus een trein!  

Tip? Je kunt eerst beginnen met de eerste doos samen te verven en daar de 'locomotief doos' van te maken. 

Schaduwtikkertje 

Wie kent het niet? Ga op de schaduw staan van de ander als dat lukt. Een heel leuk en simpel spel, dat je heel lang kunt spelen. Tot zolang er schaduw is natuurlijk. 

Gerelateerd nieuws  Hoe kom je aan meer TikTok volgers?

Bultje met zand 

De kleine peuter steekt de hand uit met de handpalm naar boven. Vervolgens klap jij (niet te hard natuurlijk) op de hand van de kleine en zegt dan: 'goa naar de markt'. Vervolgens klap je nog een keer en zegt dan 'koop een koe'. Bij de volgende klap zeg je 'kiessie aan toe' (Dat is Achterhoeks voor 'kalfje erbij'). Vervolgens hou je de vingers als een soort bultje op de hand van de peuter en zeg je 'bultje met zand'.  

Dan wacht je eventjes, bouw de spanning op. Dan kietel je met de vingers het handje van de kleine, terwijl je zegt 'kiele kiele in de hand'.  

Wedden dat het aanslaat? Het is een oud Achterhoeks spelletje, dat afgeleid is van het handjeklap op de koeienmarkt. 

Peuterspeelzaal 

Vraag ook gerust op de peuterspeelzaal als je het even niet weet, wat je kan doen met jouw peuter. Dat is geen schande. Bij de peuterspeelzaal hebben ze vast wel leuke ideeën voor je. Voordeel van de peuterspeelzaal is dat ze ook vast nog meer tips hebben, als je dat wilt.

PS zorg er ook voor dat je genoeg aandacht aan jezelf besteed. Dan zit je ook meteen beter in jouw vel.

 

Meer in deze categorie

5 Hobby’s om mee tot rust te komen

|
Ontspanning

Wat is het mooiste eiland van de Canarische Eilanden?

|
Ontspanning

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!