In de winter krijgen veel accu’s last van de kou

02/02/2021
|
145
12v accu

Wanneer het winter wordt krijgen veel oude auto’s problemen. De accu’s van deze auto’s zijn vaak al wat ouder. Dit zorgt ervoor dat je de auto niet meer kunt starten. Wanneer je dan ’s morgens naar je werk moet sta je dan daar. Je komt niet meer weg en natuurlijk te laat voor je werk. Dat is wel een probleem. Maar hoe komt het dat de accu nu opeens in de winter het loodje legt?

Het antwoord

Het antwoord hierop is dat het te maken heeft met de kou. Deze zorgt er namelijk voor dat een accu meer energie verliest in het proces om de energie weer terug om te zetten in stroom. Doordat een accu dan een veel kleinere hoeveelheid stroom levert kan een motor niet starten. Alle auto’s zijn namelijk voorzien van een startmotor. Deze dient via een elektrische impuls de motor te starten. Wanneer de er te weinig stroom wordt aangeleverd is het niet mogelijk om de auto te starten en blijft deze dus staan.

Wat kun je doen?

Het is daarom verstandig om oudere auto’s vlak voor de winter te controleren op de accu. De meeste accu’s in auto’s zijn 12v accu’s. Deze accu’s zijn vrij prijzig maar makkelijk te vervangen. Wanneer je verwacht dat je accu het niet gaat redden dan kan het verstandig zijn om alvast een reserve accu mee te nemen. Zo kun je de oude accu altijd vervangen met een nieuwe. Zo sta je nergens onverhoopt stil. Een 12v accu kun je overigens eenvoudig op het internet bestellen. Er zijn veel verschillende soorten en merken. Natuurlijk is er een verschil in prijs en kwaliteit. Dit is net als bij zoveel andere producten. Het is overigens ook zo dat het meenemen van startkabels in je auto altijd handig is. Het enige wat je dan nodig hebt is een andere auto of een reserve accu om de stroom te verplaatsen in de oude accu. Als je dan overigens toch bezig bent is het ook handig om te kijken naar de lampen. Een korte check om de zoveel tijd is erg handig. Vervolgens kun je dan meteen het olie pijl checken en het profiel van de banden.

Gerelateerd nieuws  Keuzestress en rijlessen

Meer in deze categorie

Milieutrends in het verkeer

|
Auto, Rijschool

Twee bijzonder blunders bij de rijlessen 

|
Auto

Verschillende opties voor autotransport in Rotterdam

|
Auto, Diensten

Oefenen voor de theorie van je auto

|
Auto, Rijschool
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!