Hoe kom je helemaal tot rust?

15/09/2022
|
76

Telefoontjes, mails, lastige klanten, grillige collega’s en een afspraak bij een makelaar in Vught. Op een doordeweekse dag kan er ontzettend veel op je af komen. En dan hebben we het nog niet gehad over alle uitdagingen in je privéleven. Hierdoor kun je stress gaan ervaren. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven waardoor je tot rust kunt komen na een stressvolle dag of week, want rust heb je nodig om er weer een weken tegenaan te gaan!

Adem met aandacht

Veel mensen denken dat ademen helemaal vanzelf gaat. Dit klopt ook wel ergens, maar toch kan het geen kwaad om er soms even bij stil te staan. Ga rustig zitten, leg je handen op je buik en let eens op je ademhaling. Je zult al snel een innerlijke rust voelen en ruimte in je hoofd creëren. Pak iedere dag vijf minuten voor jezelf en let hier op.

Zorg voor spontaniteit

Je hebt vast ieder weekend wel volgepland met leuke dingen. Maar de momenten waar je het meest ontspannen van wordt, zijn de spontane momenten. Ga spontaan even een flink stuk wandelen met een vriend of vriendin en plof erna even lekker neer op een terras.

Gerelateerd nieuws  Over wiskunde en waarom je het nodig hebt

Trap op de rem als het niet meer gaat

Ook al zit je helemaal vol met energie. Niemand kan eindeloos door gaan met werken. Als je dit wel doet, ga je je reserve-energie gebruiken. Om je dan weer fit en vitaal te voelen zal alleen maar langer duren. Neem dus tussendoor even rust om je geest en lichaam weer op te laden.

Zet apparaten uit

Soms heb je even momenten nodig waarbij je geen telefoon, televisie of laptop om je heen hebt. Zo ontvang je geen prikkels, omdat je even niet bereikbaar bent. Vaak moet je hier wel even aan wennen, maar je krijgt er wel echt een gevoel van rust voor terug.

Zoek naar stilte

Er zijn niet veel momenten op een dag dat het echt stil is. Dit is jammer, want stilte is soms enorm goed voor een mens. Je krijgt dan namelijk de mogelijkheid om even alles in je hoofd te ordenen en te verweken. Laat alle spanning even vallen en kom tot rust.

Probeer de tips eens uit en kijk welke manier voor jou het beste werkt om tot rust te komen.

Meer in deze categorie

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning

Sextoys voor mannen wat zijn de opties?

|
Ontspanning

Omgaan met pestgedrag op het werk

|
Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!