Je werkplek onderhouden

08/12/2021
|
80
schoonmaak kantoor

Hoeveel banen heb jij in je leven gehad? Waren het kleine baantjes, grote banen? Had je weinig verantwoordelijkheid, veel verantwoordelijkheid? Hoe zag je werkplek er uit bij elk van die baantjes? Als je ooit op een kantoor hebt gezeten of zelf ZZP’er bent met een werkplek, dan weet je hoe makkelijk het is om een rotzooi te maken van je bureau. In een uur tijd kun je al een werkblad met instructies in drie delen verspreid over je tafelblad hebben liggen, drie elastiekjes, twee punaises, en een koffievlek omdat je nog niet echt wakker was. Toch kan het veel uitmaken als je jouw werkplek wel goed weet te onderhouden.

Opgeruimd in je hoofd

Hoe alles om je heen uit ziet, werkt namelijk door in je hoofd. Is alles om je heen een rotzooi? Dan is er een goede kans dat jij minder focus hebt omdat er ook meer chaos in je hoofd is. Mensen houden van “perfectie” en een nette plek, net zoals ze van het gezellige gevoel van bijvoorbeeld een kerstboom houden. Omdat je werkplek vaak erg gelimiteerd is, is het advies om decoraties klein en schoon te houden. Een foto van je gezin kan prima met een magneetje, maar ga geen vier verschillende USB-gadgets aansluiten omdat je denkt dat ze leuk zijn.

Gerelateerd nieuws  De belastingaangifte

schoonmaak kantoor

Schoonmaak kantoor

Als je niet alleen een eigen werkplek hebt, maar er meerdere moet runnen als leidinggevende (in bijvoorbeeld een callcenter) dan kan een schoonmaak kantoor je goed helpen. Met een schoonmaak kantoor zorg je dat iedereen hun werkplek onderhouden blijft en ontlast je een klein beetje van de werknemers. Ook zorg je voor een hygiënisch verantwoorde omgeving, iets dat in tijden van corona extra belangrijk is.

Ontwikkel een systeem

Het beste kun je alles volhouden door een systeem voor jezelf te ontwikkelen. Zorg voor een plek waar alles naar toe kan dat je dwars zit. Dat wil dus zeggen, een papierbak om papiertjes meteen kwijt te kunnen, een ordner voor belangrijke documenten, en verder georganiseerde opbergmethodes. Op deze manier bied je jezelf de mogelijkheid om alles dat in de weg komt te liggen, op zijn minst de optie heeft om meteen weggewerkt te worden. Een opgeruimde werkplek is een fijne werkplek.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!