Het belang van het scheiden van afval

06/10/2021
|
65
afvalcontainers amsterdam

Het scheiden van afval wordt steeds belangrijker door de klimaatverandering waar we wereldwijd mee kampen. Het scheiden van afval is noodzakelijk om materialen te kunnen recyclen. Hoewel we in Nederland al ongeveer 50% van ons afval scheiden, kan het altijd hoger. Omdat veel mensen nog niet goed weten wat afval scheiden inhoudt en waarom het zo belangrijk is, wordt hieronder uitgelegd welke afvalcontainers Amsterdam, Den Haag of Groningen je nodig hebt om bij te kunnen dragen aan het milieu.

Wat is recyclen?

De term recyclen houdt letterlijk in dat je dingen op nieuw gebruikt. Wanneer jij een plastic flesje weggooit in de juiste afvalbak, dan zal de kunststof afkomstig van het flesje opnieuw gebruikt worden. Materialen die veelvoudig gerecycled worden zijn glas, papier en plastic (kunststof). Het belang van het recyclen zit hem in het feit dat er bijvoorbeeld niet opnieuw bomen gekapt hoeven te worden, wanneer je het gebruikte papier recyclet.

Hoe kun jij bijdragen?

Veel mensen denken dat het weggooien van het afval op zich al goed is voor het milieu, maar dat zit toch anders in elkaar. Wanneer jij in afvalcontainers Amsterdam een plastic flesje gooit bij papieren servetten, tassen, etensresten et cetera dan zijn deze afvalstromen minder bruikbaar voor het recyclen. Wanneer het papieren servet in de afvalcontainer bijvoorbeeld doorweekt is met restanten cola of appelschil, dan is deze bijna niet te recyclen. Het is daarom van belang om goed te kijken welk soort afval er in de afvalcontainer mag.

Gerelateerd nieuws  Voordelen prefab woningen

Hoe wordt het afval dan gescheiden?

Er zijn verschillende soorten afvalstromen voor onder andere papier en karton, GFT en plastic. Op dit moment worden deze materialen al goed gescheiden door de kunststofcontainers die er zijn, net als de GFT-container en de kartoncontainers. Wanneer jij in Amsterdam loopt, let dan eens goed op de verschillende afvalcontainers Amsterdam, want ook hier staan speciale kunststofcontainers.

Papier wordt gescheiden door middel van de oudpapiercontainers die jouw tijdschriften, boeken en keukenrol kunnen verwerken tot nieuw papier. Dit zorgt ervoor dat veel bomen worden bespaard. Als het gaat om plastic recyclen dan wordt oud plastic versmolten en gegoten in een nieuwe vorm. GFT-afval wordt gebruikt voor groene compost en voor biogas. Zo kan 1 kilo GFT-afval verwerkt worden tot 1 autokilometer brandstof.

afvalcontainers amsterdam

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!