Haal je winst uit je Tijdregistratie

21/09/2020
|
51

Een tijdregistratiesysteem is sinds mei 2019 verplicht. Dit is om de rechten omtrent overuren en minimum uren van de werknemer te verbeteren. Echter als werkgever is het gebruik van een urenregistratiesysteem niet iets waar je je zorgen over moet maken aangezien je er zelfs je voordeel uit kunt halen, nieuwsgierig hoe? Lees dan verder.

Planning

Weten hoe lang je werknemers over bepaalde taken doen kan erg voordelig zijn voor je planning. Stel nou je weet niet echt hoe lang je werknemers over bepaalde taken doen. Dan kun je niet goed vooruit plannen. Misschien zet je je werknemers zelfs onder te veel druk omdat ze te veel werk krijgen en zo een minderwaardig product leveren. Als je tijdregistratie gebruikt kun je zien hoelang er over bepaalde taken wordt gedaan, zo kun je de planning aanpassen en weet je precies hoelang het gaat duren tot dat een taak af is.

Onderbouw je facturen

Als je met meerdere klanten werkt dan kan het erg handig zijn om te weten hoeveel uren jij als bedrijf per klant besteed. Zo kun je direct als je een factuur stuur je uren onderbouwen. Ook kun je dan zien of je aan sommige klanten te veel tijd besteed terwijl je beter betalende klanten hebt die minder tijd krijgen. Zo kun je je bedrijf efficiënter laten werken wat in lange termijn je erg veel geld kan opleveren.

Gerelateerd nieuws  Je werkplek onderhouden

Geen onduidelijkheid meer

Veelal worden Excel bestanden gebruikt voor tijdregistratie. Dit is echter niet ideaal en vaak is een medewerker nodig om dit bestand continu bij te houden. Dit is niet erg efficiënt en zorgt er voor dat op lange termijn dit bestand erg onoverzichtelijk wordt en het een fulltime baan wordt om dit bestand bij te houden. Met tijdregistratiesystemen kun je het uren invoeren overlaten aan de medewerkers zelf. Dit kunnen zij doen door de klok te starten als zij beginnen met werk. Zo heb je aan het einde van de dag direct informatie wie waar aan heeft gewerkt en hoe lang. Dit is extreem handig voor een bedrijf aangezien ze dan de planning goed kunnen aanpassen.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!