Het coronavirus dwaalt nog altijd door Europa. Dit blijkt ook nu veel mensen op vakantie gaan. Door de explosieve stijging van het aantal coronabesmettingen in Nederland willen steeds meer mensen met de auto op vakantie. Men is namelijk bang dat men met het vliegtuig niet meer thuiskomt wanneer er iemand positief test. Daarnaast is het makkelijker om de reis aan te passen aan de situatie in een land als je met de auto gaat. Zo kun je veel gemakkelijker een dag eerder of later vertrekken. Met het vliegtuig is dit vaak niet mogelijk. Daarnaast is het ook een optie uit te wijken naar een ander land mocht de situatie opeens veranderen. Met het vliegtuig is dit wederom eigenlijk geen optie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor je met de auto op vakantie kunt gaan is het als eerste belangrijk om goed voorbereidt te vertrekken. Door vooraf alles te regelen weet je zeker dat je goed bent voorbereidt. Als eerste is het handig om de route goed uit te stippelen. Daarnaast is het ook een slim idee om de situatie in het land van aankomst of zelfs de specifieke regio te bekijken. Voor de auto is het handig om deze eens goed te laten controleren. Stil komen te staan met een mankement is Zuid-Frankrijk is niet iets wat je wilt. Om een fransoos uit te leggen wat misschien het probleem kost uren of zelfs dagen. Door even een zomercheck-up bij je garage te laten doen weet je zeker dat je veilig op reis kunt gaan. Mocht de garage iets tegenkomen dan kun je dit direct laten vervangen. Een abonnement op de Wegenwacht is overigens ook geen overbodige luxe. Als laatste punt zijn wat rijlessen ook aan te raden. Bij de driving school in veldhoven kun je weer even de fijne kneepjes van het autorijden leren waardoor je weer scherp richting je vakantieland kunt gaan.

Een autovakantie naar Frankrijk

Een autovakantie naar Frankrijk is voor veel mensen optie nummer één. Het land is namelijk enorm groot wat betekent dat je heel erg veel verschillende landschappen zijn. Dit zorgt voor mooie autoritten waarbij je je ogen uitkijkt. Doordat Frankrijk heel erg groot is kun je in een hele week elke verschillende culturen en landschappen bezoeken.