Een nieuwe fase in je leven

30/08/2020
|
56
bijles

Wanneer je naar de middelbare school gaat zul je merken dat je een nieuwe levensfase in gaat. Je krijgt nieuwe vrienden, je gaat jezelf ontwikkelen en je zult moeten leren om zelfstandiger te worden. Sommige kinderen kunnen makkelijk hun weg vinden en andere hebben er een beetje moeite mee. Voor iedereen is het anders en iedereen gaat er anders mee om. Sommige kinderen vinden de stof op school makkelijk, maar er zijn ook kinderen die er meer moeite mee hebben of er meer moeite voor moeten doen. Dit kan makkelijk opgelost worden door middel van bijles.

 

Tips als je naar de middelbare school gaat

Wanneer je naar de brugklas gaat, kom je natuurlijk in een hele nieuwe klas. Het is handig om je nieuwe klasgenoten al een beetje te leren kennen. Meestal krijg je dan ook een leerlingenlijst met soms ook de telefoonnummers. Maak voor de hele klas een Whatsappgroep aan en stuur af en toe eens een berichtje. Ook zul je veel huiswerk krijgen en misschien krijg je wel bijles. Dit kun je het beste doen op een rustige plek waar je je goed kunt concentreren. Zorg daarom voor een rustig plekje in huis of op je kamer met een bureau en de spullen die je nodig hebt voor je huiswerk of bijles. Op de middelbare school gaat het allemaal iets anders dan op de basisschool, je zult voor ieder vak naar een ander lokaal moeten lopen en je krijgt ook voor ieder vak een andere leraar. Zorg daarom dat je het lesrooster altijd bij de hand hebt zodat je precies weet waar je moet zijn.

Gerelateerd nieuws  5 Schoonmaaktips voor studenten

Huiswerk op de middelbare school

Een grote verandering in de overgang van de basisschool naar de middelbare school is toch wel het huiswerk. Je zult merken dat het veel meer is dan de basisschool, dit komt omdat de leraren er geen rekening mee houden van welke vakken jij al allemaal huiswerk hebt. Het kan zijn dat je soms voor 5 vakken huiswerk krijgt, maar maak je geen zorgen. Tegenwoordig bestaat er huiswerk begeleiding, dit is voor de kinderen die het zelf moeilijk vinden om alles te plannen en nog extra begeleiding nodig hebben. Naast huiswerk begeleiding heb je ook bijles, dit is voor als je moeite hebt met een vak. Bij de bijles wordt alles je nog eens goed uitgelegd zonder de drukte van de klas om je heen.

bijles

Meer in deze categorie

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student

Waarom moet ik motorrijles nemen?

|
Rijschool, Student

Je staat er niet alleen voor

|
Auto, Rijschool

Studeren in een andere stad, hoe werkt dat?

|
Ontspanning, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!