Een halsband of toch een hondentuig kiezen?

10/09/2020
|
52
hondentuig

Bij het opvoeden van een hond is het belangrijk om over een goede loopuitrusting te beschikken. U kunt kiezen voor een halsband of een hondentuig. De riem wordt hieraan bevestigd. Als u niet weet welke hondenuitrusting het beste bij u past, is het belangrijk om de twee beste opties voor uw hond te testen. Hiervoor kunt u de hond gerust naar de dierenwinkel brengen.

Hondentuig versus halsband

Het hondentuig is geschikt voor alle honden. Het is bedoeld voor het voorste gedeelte van het lichaam en heeft verschillende maten en vormen. Het voordeel van de een tuig t.o.v. een halsband is dat er geen druk op de nek van de hond komt, maar deze kracht wordt verdeeld over de borst en de schade aan de nek van de hond zeer miniem is. Een hondentuig geeft ook minder last aan de eigenaar wanneer de hond aan de lijn begint te trekken. Door het ruime aanbod aan tuigen is er voor elke soort en maat hond wel een bijpassende vorm en deze zijn makkelijk verstelbaar. Naarmate uw hond groter wordt is het belangrijk om op te letten of de maat van de gordel niet te klein wordt.

Gerelateerd nieuws  Hygiëne en persoonlijke verzorging

Ook kunt u kiezen voor een halsband. Het voordeel hiervan is dat het zich alleen om de nek van de hond wikkelt, waardoor de hond veel bewegingsvrijheid heeft. Het grote nadeel hiervan is echter dat wanneer de hond aan de lijn begint te trekken, dit schade aan de cervicale wervelkolom, nekzenuwen en luchtpijp kan veroorzaken. Als u echter een goedgetrainde hond heeft, zal deze uw riem niet strak trekken. Het kan echter gebeuren dat zelfs een goedgetrainde hond weg wil rennen, bijvoorbeeld wanneer hij een goede vriend ziet of een wild dier ontdekt. Als de correctie te streng is, kan dit irritatie veroorzaken en zelfs de nek beschadigen. Daarom zul je steeds meer hondenbezitters zien kiezen voor hondentuigen als preventieve maatregel.

hondentuig

Meer in deze categorie

Een momentsleutel, wat is het eigenlijk?

|
Producten, Webshop

Een nieuwe website

|
Webshop

Klantcontacten opbouwen

|
Branding, Diensten

Welk opblaasbaar zwembad heb ik nodig

|
Webshop
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!