Derdengeldenrekening openen

10/09/2021
|
52
online derdengeldenrekening

Maak je gebruik van een notaris of advocaat of deurwaarder? Dan heb je vast wel eens gehoord van een derdengeldenrekening. Een derdengeldenrekening of ook wel eens kwaliteitsrekening genoemd. Een online derdengeldenrekening is een rekening die bedoeld is voor een specifiek iemand of voor een specifieke zaak. Advocaten en notarissen of gerechtsdeurwaarders moeten deze online derdengeldenrekening wettelijk aanhouden. Het is dan ook verlicht. De betalingen van gelden gaan dan niet toebehoren tot de notaris bijvoorbeeld, maar worden aan anderen verstrekt. De notaris is in dit geval de tussenpersoon die het geld bewaard voor anderen. Het vermogen is apart gescheiden van het vermogen van de notaris. Het geld dat dan op deze rekeningen staat is veilig. Ook voor eventueel een faillissement van de notaris. Alle betalingen gaan zoals je gewend bent met een andere betalingen.

Waarvoor een derdengeldenrekening

Een derdengeldenrekening is ter bescherming van het geld dat je erop zet. Het voorkomt het kwijtraken van het geld. Er kan geen beslag worden gemaakt op het gestorte geld. De schuldeisers van anderen kunnen niet bij het geld dat geparkeerd staat op de online derdengeldenrekening. De notaris moet hier direct bij betrokken zijn. Ook moet de notaris dit specifiek bijhouden. Een overdracht van geld kan bijvoorbeeld vanwege een huis zijn. Het geld van de koper word gestort p de online derdengeldenrekening en de notaris behoudt het geld voor de verkoper van de woning. Het is een rekening voor alleen specifieke geldoverdrachten die overgemaakt moeten worden. Ook is het belangrijk om te weten dat een derdengeldenrekening niet werkt als een soort bank. Sommige denken namelijk slim te zijn om de rekening te gebruiken voor het veilig stellen van hun geld als ze te veel hebben als vermogen. Het verschuldigde waarborgsom is namelijk dan hoger doordat je in een box hoger valt met je vermogen. Het overmaken voor het einde van het jaar snel om de vermogens te verlagen is geen optie. Het is niet mogelijk en het is verboden om te doen.

Gerelateerd nieuws  Online marketing optimaliseren

Advocaten

Advocaten zijn verplicht een online derdengeldenrekening te laten lopen via anderen. Dit zijn meestal stichtingen die in het beheer van de vernieuwde bescherming eveneens gewaarborgd zijn. Heeft een advocaat geen derdengelden of iets ontvangen van derdengelden dan geldt dit niet. Ook bij stichtingen gelden dezelfde regels bij een faillissement of anderen situaties.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!