Een kantoorruimte als ZZP’er de voor- en nadelen

16/02/2021
|
50
Kantoorruimte Utrecht

Het werken als zzp’er brengt veel meer geregel met zich mee dan het werken in dienst verband. Zo is de plek waar je werkt er een van. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om vanuit thuis te werken maar dit kan om verschillende redenen niet praktisch zijn. In dit geval kun je op zoek gaan naar een vaste of tijdelijke kantoorruimte in bijvoorbeeld Utrecht.

Maar hoe weet je of dit bij je past? In onderstaand overzicht zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.

 

De voordelen van een tijdelijke kantoorruimte

Privé en zakelijk van elkaar scheiden

Om je volledig op je werk te kunnen concentreren is het belangrijk om niet gestoord te worden. Vooral in de samenleving waarin wij leven, waar er steeds meer en meer wordt thuisgewerkt kan het thuis moeilijk zijn om privé en werk van elkaar gescheiden te houden. Uit schuld werk je langer door waardoor je s ’avonds weer minder tijd hebt voor jezelf. In Utrecht bijvoorbeeld zijn ook veel mogelijkheden om tijdelijke kantoorruimte te huren voor een paar dagen in de week. Op deze manier ben je flexibel en kun je zo efficiënt mogelijk werken.

Persoonlijk contact met ondernemers en concullega’s

Mocht je het thuis te stil vinden is het ook een tijdelijke kantoorruimte ook een oplossing om weer in contact te komen met andere ondernemers en je netwerk uit te breiden. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om een werkplek te delen. Dit wordt ook wel coworking space genoemd en is op verschillende plekken in Utrecht te vinden.

Een professionele uitstraling

Mocht je klanten willen gaan ontvangen, opdrachtgevers of wellicht wel nieuwe medewerkers? Dan is het een goed idee om je werkplek te professionaliseren. Mocht je daar thuis geen plaats voor hebben zijn er verschillende tijdelijke kantoorruimtes die ook beschikken over faciliteiten zoals een keuken, receptioniste en eventuele opslagmogelijkheid.

Gerelateerd nieuws  Waarom plezier op je werk belangrijk is

tijdelijke kantoorruimte utrecht

De nadelen van een tijdelijke kantoorruimte

Extra kosten

Wellicht het grootste nadelen van het huren een externe kantoor ruimte zijn toch wel de extra kosten die het met zich mee brengt. Het zal natuurlijk een stuk duurder zijn dan wanneer je gewoon vanuit thuis werkt. Als freelancer of zzp’er wil je die kosten het liefst zo laag mogelijk houden. Toch is het ook niet verkeerd om deze kosten te maken met je organisatie, deze kun je namelijk later weer aftrekken van je inkomsten. Met het principe coworking space, wat we eerder hebben toegelicht zou je deze kosten ook nog eens kunnen delen met een ander.

Meer afleiding van andere ondernemers

Het persoonlijke contact of de afleiding die je in een kantorenpand kunt hebben kan natuurlijk ook nadelig werken. Stel je bent gewend om alleen vanuit thuis in stilte te werken dan kan het een hele omschakeling zijn om daarna weer in de ‘drukte’ te moeten functioneren. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een afgesloten kantoor, waarbij je de mogelijkheid hebt om je af te zonderen.  Je kiest dan zelf wanneer je behoefte hebt om nieuwe contacten te leggen.

Aan een huurcontracten vastzitten

Je bent startend ondernemer, freelancer of zzp’er en bent hierdoor erg flexibel. Het zou heel vervelend zijn om deze flexibiliteit in een klap weer te verliezen door bijvoorbeeld openingstijden of huurcontracten. Je weet natuurlijk nooit vooraf hoe je organisatie gaat veranderen. Hopelijk heeft dit artikel je meer inzicht gegeven in de voor en nadelen van een het huren van een tijdelijke kantoorruimte.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!