De vlag uithangen

01/12/2021
|
125
vlaggenmast

Wist je dat Nederland geen wettelijke regels heeft over wanneer je de vlag mag uithangen? Je mag dus als burger, bedrijf of organisatie op elke gewenste dag de vlag uithangen. Rijksgebouwen hebben daar in tegen wel wettelijke regels over wanneer zij de vlag mogen uithangen.

 

Vlaggenmast

Zo, nu weet je dat je op ieder gewenste dag de vlag mag uithangen, maar om de vlag uit te hangen heb je natuurlijk wel een vlaggenmast nodig. Deze zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten van klassieke houten vlaggenmasten tot mooie conische. Het begint dus allemaal bij de vlaggenmast.

vlaggenmast

Wanneer zal ik de vlag uit hangen?

Je mag dus op ieder gewenst moment de vlag uithangen. Nu denk je misschien waarom zou ik? Maar de vlag uithangen, maakt een feestelijk moment toch net wat feestelijker. Er zijn genoeg momenten om te vieren zoals, wanneer een van je kinderen slaagt, een trouwdag of een andere feestelijke dag van jouw gezin. Nationale feestdagen zijn ook een mooi moment om de vlag uit te hangen denk aan, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Prinsjesdag en Veteranendag. Op sommige nationale feestdagen mag je ook de oranje wimpel aan de vlag toevoegen, bij andere bijzondere dagen zoals, dodenherdenking en Bevrijdingsdag wordt de vlag zonder oranje wimpel gehesen.

Gerelateerd nieuws  Tips voor het organiseren van een feest

De vlag half stok hangen

Een vlag halfstok hangen is een vlag tot ongeveer twee derde van de stok hijsen. Op dagen zoals 4 mei worden veel vlaggen half stok gehangen als eerbied en respect voor de overledenen. De ruimte die boven de vlag overblijft, staat voor de onzichtbare vlag van de dood. Buiten 4 mei wordt de vlag ook halfstok gehangen, wanneer een lid van het koningshuis overlijdt en op bijzondere gebeurtenissen zoals, wanneer er een aanslag is gepleegd op het koningshuis. Het is voor burgers geen verplichting om de vlag uit te hangen of halfstok te hangen, maar het is zeker een feestelijk zicht, vooral in mooie steden zoals, Amsterdam.

Als bedrijf de vlag uit hangen

Als bedrijf is het ook een mooi zicht, om een of meerdere mooie bedrijfsvlag(gen), voor het gebouw te hebben hangen. Dit geeft zeer een professionele uitstraling.

Meer in deze categorie

Tips voor het organiseren van een feest

|
Uncategorized

De hygiëne

|
Health, Uncategorized

Gooi het roer om en laat je omscholen

|
Uncategorized

De computer

|
Uncategorized
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!