De computer

12/07/2020
|
60
laptop cursus

De geschiedenis van de computer en het ontstaan hiervan. Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld dat de computer er is. Zeker voor jonge mensen is een leven zonder computer niet voor te stellen. Maar als we 50/60 jaar terug gaan in de tijd, was de maatschappij helemaal niet bekend met computers. Dat is vandaag de dag nauwelijks voor te stellen. In 1938 werd de eerste computer gebouwd door Konrad Zuse. Ook Zuses machine werkte nog mechanisch, maar Zuse had het zichzelf een stuk eenvoudiger gemaakt door van het binaire stelsel gebruik te maken. Een jaar later bouwde Zuse de eerste elektromechanische computer.

laptop cursus

Hulp bij gebruik computer

Veel mensen snappen nog niet veel van een computer. Ze weten hoe ze iets op moeten zoeken maar dat is het meestal wel. Bijvoorbeeld de bejaarde mensen, mijn oma heeft een Excel cursus gevolgd, omdat ze echt niets van de computer of Excel snapte. Door de cursus heeft ze veel geleerd, ze heeft rustig de tijd gehad om het te ontdekken. Tegenwoordig moet ik soms naar mijn oma om te vragen hoe het nou eigenlijk werkt. Door de cursussen die tegenwoordig allemaal bestaan, kunnen oude mensen of mensen die dat willen toch nog iets van de computer leren. Nu weet mij oma soms meer dan mij over de computer. Ze kan alles wat ze nodig heeft zoals Excel, Word, Facebook, Mail en alle andere programma’s.

Gerelateerd nieuws  De hygiëne

 

De eerste computer in Nederland

In 1952 werd de eerste computer in Nederland geïntroduceerd. De computer droeg de naam ARPA 1. Deze werd ontwikkeld op de universiteit van Amsterdam. Vanaf de jaren 70 vond er een nieuwe ontwikkeling plaats. Er kwamen computers op de markt die ook gewoon in huis konden worden gebruikt. Waar tot voorheen alleen computers binnen bedrijven en instellingen werden gebruikt, konden nu ook mensen een computer in huis halen. Deze computer werd dan ook wel de homecomputer genoemd. Echter, deze computers waren vaak klein en goedkoop, maar ook vooral onhandig. Er ontstonden speciale groepen mensen die zich in de computer gingen verdiepen, kennis werd met elkaar gedeeld. Maar lang niet iedereen had een computer in huis, het was uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Maar doordat er prijsverlagingen kwamen, computers op eenzelfde manier bestuurd konden worden, nam de populariteit voor computers toe.

 

Meer in deze categorie

Tips voor het organiseren van een feest

|
Uncategorized

De hygiëne

|
Health, Uncategorized

De vlag uithangen

|
Uncategorized

Gooi het roer om en laat je omscholen

|
Uncategorized
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!