Branding gaat verder dan alleen een logo

12/09/2020
|
61
plakletters maken

Branding is essentieel voor elk soort bedrijf. Althans, goede branding. Slechte branding kan namelijk averechts werken en meer slecht doen dan goed. Als je niet precies weet wat branding is, lees dan verder. Het begrip branding is op zich erg breed en kan op verschillende manieren worden verstaan en vertaald. Tegenwoordig kennen wij branding als ‘een naam geven aan’ of ‘er een stempel op drukken’. Door branding toe te passen laat je zien dat iets echt van jou is. Daar komt van alles en nog wat bij kijken. Het ontwerpen en maken van een logo, het gebruiken van een passende slogan, het toepassen van een bepaalde huisstijl en noem maar op. Ook de normen en waarde die in binnen een bedrijf gelden behoren tot de branding.

Imago

Elk bedrijf slaat zijn eigen weg in als het op branding aankomt. Er is uiteindelijk niets dat fout is. Tenminste, zolang je de belangen en waarde van je eigen bedrijf waarborgt. Ga niet iets proberen te zijn dat je niet bent. Hoewel een logo niet alles is, dient deze wel duidelijk weer te geven wie jij bent. Maakt jouw bedrijf reclame op televisie, zorg dan dat de boodschap van dit spotje duidelijk over komt en geen fouten gevoelens worden opgeroepen. Grote multinationals maken deze fout nog regelmatig en dat merken ze zeker terug in hun sales.

Gerelateerd nieuws  Klantcontacten opbouwen

Plakletters laten maken

Plakletters zijn de laatste tijd helemaal hip en bovendien een goede manier van branding. Als je plakletters laat maken kun je bijvoorbeeld de naam van je bedrijf in het groot maken. Producenten van deze plakletters doen er alles aan om deze zo secuur mogelijk te maken. Zelf plakletters maken klinkt misschien eenvoudig, maar als je geen vaste hand en een flinke dosis geduld hebt kan dit zwaar tegenvallen. Nadat ze klaar zijn worden de plakletters geleverd bij jou bedrijf en kun je kiezen wat je er mee gaat doen. Sommige bedrijven willen ze in koeienletters op de voorgevel van hun pand plakken, andere kiezen voor een subtielere aanpak.

 

plakletters maken

Lees ook eens wat de kracht van kleurpsychologie is in marketing en branding.

Meer in deze categorie

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding

5 manieren voor het genereren van gratis publiciteit

|
Bedrijfsleven, Branding

Klantcontacten opbouwen

|
Branding, Diensten

Dit wil je niet wanneer je sexy lingerie draagt

|
Branding, Webshop
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!