Klantcontacten opbouwen

klanten werven

Ondernemen heet ondernemen met een reden. Je bent druk bezig met van alles en nog wat, en vaak meer dan acht uur op een dag. Ondernemen voelt voor ondernemers wel minder echt als werken, en daarom doen ze het zo graag! Wil je ook graag datgene doen waar je blij van wordt? Een eerste grote horde waar je tegenaan loopt is vaak het werven (en onderhouden) van klanten. Hierbij maakt het niet uit of je een product of een dienst verkoopt, iemand moet jouw klant of doelgroep zijn. Hoe pak je dat aan?

Investering: Geld versus tijd

Een investering in je eigen bedrijf moet je goed plannen. Veel ondernemers lopen de mist in door willekeurig geld te smijten tegen bijvoorbeeld Facebook advertenties aan, zonder dat ze anticiperen of deze advertenties ook daadwerkelijk het gewenste effect hebben.

Allereerst moet je jouw doelgroep duidelijk vastleggen. Ben je Brouwerij de Zeveraar? Dan ga je kijken naar iedereen die mag drinken, dus valt iedereen onder de leeftijd van achttien jaar al af. Ben je Driving School Veldhoven? Dan heb je ook te maken met een leeftijd van een jaar of achttien, maar kun je ook een marketing bedenken rond 2 To Drive. Daarnaast is er een statistische leeftijdsgroep die het meeste rijles volgt of voor hun examen opgaat.

Gerelateerd nieuws  Wees open of je financiën en laat je helpen

zzp

De investering die je maakt afhankelijk van je bedrijf is afhankelijk van je doelgroep, je budget versus je kosten, en je mogelijke samenwerkingspartners. Nadat je jouw doelgroep vast hebt gesteld kun je een investering in marketing afwegen tegen de opbrengsten van jouw product of diensten. Is er veel risico aan verbonden? Dan kun je misschien beter eerst met partners en koude of warme acquisitie aan de gang. Dit doe je door o.a. te netwerken overal waar je bent, en actief opzoek te gaan naar nieuwe klanten of samenwerkende krachten. Hierbij komt je toekomstvisie sterk naar voren. Waar zie jij jezelf over een aantal jaren en wat is een realistische investering om daar te kunnen komen?

Vormen van marketing

Besloten dat een investering wel iets waard is? Hou dan rekening met alle vormen van marketing. Ben je alleen op Facebook zichtbaar, dan is dat niet zo handig en wil je die 1000 euro die je investeert misschien anders verdelen. Gebruik ze voor Facebook, Instagram, traditionele print, en bijvoorbeeld een SEO upgrade van je Google posities. Bij traditionele print kun je denken aan flyers en visitekaartjes, maar ook aan banner reclame voor je huis of bestickering op je auto!

Meer in deze categorie

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!