5 manieren voor het genereren van gratis publiciteit

Interview

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar wat houd het precies in en belangrijker misschien nog wel. Hoe krijg jij Free publicity voor jouw bedrijf. In deze blog geven we je 5 verschillende voorbeelden van hoe je kunt zorgen voor gratis publiciteit voor je bedrijf.

Wat is vrije publiciteit eigenlijk?

In het kort is vrije publiciteit (ook wel free publicity genoemd). Het onderhouden van publieke relaties en belanghebbende partijen zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Wanneer je dit verder gaat uitwerken in een Pr-strategie heb je het ook wel eens over een growth-hack strategie. Growth-hackers nemen vrije publiciteit zeer serieus. Gratis aandacht en blootstelling aan een groot publiek kan een vliegwiel reactie in werking zetten. Elke ondernemer die dit wel eens ervaren heeft weet hoe zo’n effect een business naar een hoger niveau kan tillen.

Manieren om free publicity te krijgen voor je bedrijf

1.      Interessante data verzamelen en delen

Mensen houden van feiten en cijfers, en het creëren van nieuwe is een geweldige manier om de aandacht te vestigen op uw bedrijf met een kleine inspanning in plaats van een financiële uitgave.

Het is verrassend eenvoudig om te doen, en het heeft voor mij bij verschillende gelegenheden gewerkt. Alles wat je nodig hebt, is een opiniepeiling of een enquête met een redelijk aantal reacties.

Zolang je een gevestigde groep mensen hebt om je tot te richten zoals: een social media groep, een e-mail lijst of een klantendatabase, is dat eenvoudig te realiseren. Stel de juiste vragen, deel de gegevens die je creëert.

2.      Antwoord geven op vragen in een community

De tactiek is simpel: je zoekt willekeurig naar vragen die gerelateerd zijn aan je niche en probeert de resultaten te vinden die je kunt delen met een groep op sociale media of als gastblog content. Vind een website waar je doelgroep op zoek gaat naar antwoorden op de vragen waarvan jij het antwoord deelt. Post het antwoord op zoveel mogelijk platforms.

Gerelateerd nieuws  Eerste hulp bij vlekken

3.      Hou trends in de gaten

Eén ding dat voor ons heel goed heeft gewerkt is het creëren van inhoud rond actuele onderwerpen, en het organische zoekverkeer volgen dat leidt tot bezoeken, opmerkingen, links en vermeldingen op het web. We hebben vooral veel succes gehad met het samenvoegen van statistieken in een grote lijst. Bijvoorbeeld, toen de coronaviruspandemie begon op te spelen en veel mensen begonnen over te schakelen op thuiswerken, publiceerden we een paar blog posts met statistieken over thuiswerken.

4.      Optimaliseer Google Mijn Bedrijf profiel

Lokale SEO kan kleine bedrijven helpen indrukken en bekendheid voor hun diensten te genereren. Een van de beste manieren voor kleine bedrijven om op zoekresultatenpagina's te verschijnen, is het optimaliseren van een Google Mijn Bedrijfsvermelding.  Door het optimaliseren van je vermelding met relevante informatie, kan je bedrijf worden weergegeven in de top drie resultaten voor lokale zoekopdrachten. Google Mijn Bedrijf is gratis te gebruiken en zeer effectief om bedrijven te helpen hun naam bekend te maken bij potentiële klanten.

5.      Kranten zijn nog niet verdwenen

Het zou je verbazen hoeveel kleine bedrijven geen persberichten meer versturen. Kranten in jouw stad zijn op zoek naar lokale bedrijven, dus schrijf een persbericht over iets in jouw organisatie en e-mail of fax het naar de krant. Als je dit een keer per maand doet, zou je gemotiveerd raken door hoe vaak het opgepikt wordt. Soms komt er zelfs een hoofdartikel uit voort. Bovendien hechten zoekmachines van Google veel waarde aan krantenlinks naar uw website, en het zal helpen bij zoekmachinemarketing.

Dit waren 5 voorbeelden van wat je kunt doen om meer free publicity te genereren. Wil je meer weten over gratis publiciteit? Bekijk dan ook: https://prgoeroes.nl/free-publicity/

Meer in deze categorie

De marketing van zeecontainers

|
Diensten

Effectieve audiobranding: hoe geluid je marketingstrategie kan versterken

|
Online marketing

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!